Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΦάνη Πάλλη – Πετραλιά: Είμαι αποφασισμένη να ζήσω το μύθο

Φάνη Πάλλη – Πετραλιά: Είμαι αποφασισμένη να ζήσω το μύθο

Η πρώτη επίσημη παρουσία της νέας υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά έγινε το Σάββατο κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ που διοργανώθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών…

Η πρώτη επίσημη παρουσία της νέας υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά έγινε το Σάββατο κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ<...> που διοργανώθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (World Travel and Tourism Council – WTTC), όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του “Greece: The impact of travel and Tourism on jobs and the economy” από τον πρόεδρο του WTTC.

Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε στους κυρίαρχους στόχους της τουριστικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ευθύνη μας είναι να προχωρήσουμε με τόλμη στις αναγκαίες διαρθρωτικές παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανταγωνιστικές και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας» και εστίασε στο έργο που επετεύχθη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Στόχος είναι να ενισχυθεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, η διεύρυνση της χρονικής του διάρκειας, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας και η ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών» τόνισε και επεσήμανε ότι «το μέλλον είναι στις μορφές εναλλακτικού τουρισμού με έμφαση στον συνεδριακό, θρησκευτικό, προπονητικό και αθλητικό τουρισμό, που θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν».

Κλείνοντας την ομιλία της η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Χρειάζονται βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και όχι απλή διαχείριση» και πρόσθεσε «Είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση να πετύχουμε σε όλους τους τομείς και θα πετύχουμε».

Στις εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ έκανε σύντομο απολογισμό της δραστηριότητας του στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πρ. υπ. Τουρ. Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας «το έργο που επιτελέστηκε τα δυο τελευταία χρόνια στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ήταν αποτέλεσμα της σταθερής συνέπειας, της δημιουργικής συνεργασίας και του αποτελεσματικού συντονισμού όλων των φορέων του ελληνικού τουρισμού» και εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητά του πως «η νέα ηγεσία του υπουργείου θα συνεχίσει να προσφέρει με το ίδιο πάθος και την ίδια αποτελεσματικότητα».

Το αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τον ελληνικό τουρισμό σημείωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας και τόνισε ότι «ο ελληνικός τουρισμός είναι σε καλά χέρια».

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού κ. Jean-Claude Baumgarten παρουσίασε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τα οποία ο τουρισμός έχει σημαντική συνεισφορά στην εθνική οικονομία, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, ενώ οι επενδύσεις αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση με ρυθμό 5,4% τον χρόνο, έως το 2016.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Φόρουμ παρουσιάστηκε το νέο τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ για τον Ελληνικό Τουρισμό, 2006-2007, από την ομάδα των δημιουργών του, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο κύκλοι συζητήσεων με αντικείμενο τις υποδομές, τις επενδύσεις και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 1ου Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό την προεδρία της νέας Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειου Ριζά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γεωργίου Φωτεινόπουλου.

Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε στη σημασία του συμβουλευτικού οργάνου για την πολιτεία και προανήγγειλε ότι θα γίνονται συχνές και ουσιαστικές συνεδριάσεις.

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι το Φόρουμ ξεχώρισε από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτος και κυριότερος λόγος είναι η ενεργός συμμετοχή σε όλο τη διάρκειά του, όχι ενός αλλά δύο υπουργών Τουρισμού, του πρώην και του επόμενου. Δεύτερος λόγος είναι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των πάνελ και του κοινού όπου παρατηρήθηκαν σημαντικές ‘πάσες’ που οδήγησαν σε ουσιαστικούς διάλογους όπως μεταξύ του Στέλιου Χατζηιωάννου, της easyJet και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, πρώην υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και μεταξύ του Γιάννη Ευαγγέλου από την HATTA και του David Roche από το Expedia.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024