Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αντιμετώπιση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Σεμινάριο για τη διαχείριση κρίσεων από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Φεβρουάριος 2006, 00:00

Σεμινάριο με θέμα την `Διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης`, που περιελάμβανε και άσκηση ετοιμότητας, διοργάνωσε προχτές, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2006, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων...

Σεμινάριο με θέμα την `Διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης`, που περιελάμβανε και άσκηση ετοιμότητας,<...>

διοργάνωσε προχτές, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2006, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με στόχο να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα οι δυσάρεστες καταστάσεις σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και να αποφεύγονται καταστάσεις πανικού, όπως επίσης και αναληθούς ενημέρωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση.

“Οι ενέργειες, σύμφωνα με το σενάριο που ακολουθούμε, είναι να συγκαλέσουμε πρώτα την ομάδα αντιμετώπισης κρίσης. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από υπεύθυνους ανθρώπους του ξενοδοχείου, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εργάζονται με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης με τον καλύτερο τρόπο. Ξεκινάνε από τα μέσα ενημέρωσης, στη συνέχεια ενημερώνουν τους πελάτες και το προσωπικό και, τέλος, ενημερώνουν όλους τους εμπλεκόμενους, είτε είναι ιδιωτικοί φορείς είτε είναι δημόσιοι, όπως Αστυνομία, Υγειονομικό κ.ά.”, ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ. Ν. Χριστοδούλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Κρήτη TV`.

Όσον αφορά τέλος, τη στάση του ξενοδοχείου απέναντι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την σχετική πληροφόρηση, που σε περίπτωση κρίσης ζητούν, ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι “πρώτα-πρώτα, χρειάζεται να λέμε την αλήθεια. Να λέμε αυτό που πραγματικά συνέβη. Αν δεν υπάρχει όμως βοήθεια, αλλά αντίθετα υπάρχει επιθετικότητα από τα μέσα, τότε το έργο μας γίνεται πολύ πιο δύσκολο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top