Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διαθέσιμες σε επενδυτές οι παραλίες της Μαύρης Θάλασσας

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Φεβρουάριος 2006, 00:00

Την ενοικίαση των παραλιών της Μαύρης Θάλασσας σε υποψήφιους επενδυτές, αποφάσισε η Ρουμανική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής<...>

της για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της. Συγκεκριμένα, οι παραλίες της Μαύρης Θάλασσας πρόκειται να διαιρεθούν σε 33 τμήματα, ενώ οι επενδυτές θα επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία κατάθεσης προσφορών και δεν θα έχουν το δικαίωμα οικοδόμησης οποιουδήποτε κτίσματος στις παραλίες. Επίσης, οι εμπορικές δραστηριότητες που θα αναπτύξουν δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Τα έσοδα από τα μισθώματα θα περιέλθουν κατά το ήμισυ στην Αρχή Διαχείρισης των Ρουμανικών Υδάτων (τμήμα επαρχίας Dobrogea) και τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν στον κρατικό προϋπολογισμό. Η διαδικασία κατάθεσης προσφορών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης, ενώ τα κεφάλαια που θα εξασφαλιστούν θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των παραλιών.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, κ. Καλίν Ποπέσκου Ταριτσέανου, ζήτησε από τον επικεφαλή της τουριστικής αρχής, κ. Οβίντιου Μαριαν, να παρουσιάσει στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος Μαρτίου ένα προσχέδιο νόμου, το οποίο θα ορίζει τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στις παραλίες την τουριστική περίοδο.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η ρουμανική αρχή τουρισμού, όπως αναφέρεται σε άρθρο της `Bucharest Daily News`, είχε εξαγγείλει τον περασμένο Μάιο ότι θα προωθούσε τον τουρισμό μέσω μίας νέας στρατηγικής branding (χτίσιμο, λανσάρισμα και τοποθέτηση ενός προϊόντος στην αγορά), σε συνεργασία με την υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top