Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιαθέσιμες σε επενδυτές οι παραλίες της Μαύρης Θάλασσας

Διαθέσιμες σε επενδυτές οι παραλίες της Μαύρης Θάλασσας

Την ενοικίαση των παραλιών της Μαύρης Θάλασσας σε υποψήφιους επενδυτές, αποφάσισε η Ρουμανική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικήςτης για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της. Συγκεκριμένα, οι παραλίες της […]

Την ενοικίαση των παραλιών της Μαύρης Θάλασσας σε υποψήφιους επενδυτές, αποφάσισε η Ρουμανική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής<...>της για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της. Συγκεκριμένα, οι παραλίες της Μαύρης Θάλασσας πρόκειται να διαιρεθούν σε 33 τμήματα, ενώ οι επενδυτές θα επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία κατάθεσης προσφορών και δεν θα έχουν το δικαίωμα οικοδόμησης οποιουδήποτε κτίσματος στις παραλίες. Επίσης, οι εμπορικές δραστηριότητες που θα αναπτύξουν δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Τα έσοδα από τα μισθώματα θα περιέλθουν κατά το ήμισυ στην Αρχή Διαχείρισης των Ρουμανικών Υδάτων (τμήμα επαρχίας Dobrogea) και τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν στον κρατικό προϋπολογισμό. Η διαδικασία κατάθεσης προσφορών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης, ενώ τα κεφάλαια που θα εξασφαλιστούν θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των παραλιών.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, κ. Καλίν Ποπέσκου Ταριτσέανου, ζήτησε από τον επικεφαλή της τουριστικής αρχής, κ. Οβίντιου Μαριαν, να παρουσιάσει στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος Μαρτίου ένα προσχέδιο νόμου, το οποίο θα ορίζει τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στις παραλίες την τουριστική περίοδο.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η ρουμανική αρχή τουρισμού, όπως αναφέρεται σε άρθρο της `Bucharest Daily News`, είχε εξαγγείλει τον περασμένο Μάιο ότι θα προωθούσε τον τουρισμό μέσω μίας νέας στρατηγικής branding (χτίσιμο, λανσάρισμα και τοποθέτηση ενός προϊόντος στην αγορά), σε συνεργασία με την υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024