Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγκαινιάσθηκε ο σημαντικότερος θεσμός της διεθνούς ναυτιλίας

Εγκαινιάσθηκε ο σημαντικότερος θεσμός της διεθνούς ναυτιλίας

Άνοιξε εχθές το απόγευμα τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ ΑΕ στον Πειραιά, η διεθνής έκθεση “Ποσειδώνια 2000”, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας […]

Άνοιξε εχθές το απόγευμα τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ ΑΕ στον Πειραιά, η διεθνής έκθεση "Ποσειδώνια<.> 2000", η οποία<...> αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας που οργανώνεται στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια.
Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία πληθώρας επισήμων και προσκεκλημένων από πολλές ναυτικές χώρες του πλανήτη. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στην τελετή έναρξης της φετινής διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης ανάφερε ότι "ο εκσυγχρονισμός της Εμπορικής ναυτιλίας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η αναβάθμιση των ναυτικών σπουδών είναι οι δύο κρίσιμοι παράγοντες που θα δώσουν πνοή και προοπτική στη ναυτιλία στο αιώνα που ξεκίνησε. Σήμερα, η ναυτιλία βρίσκεται μπροστά σε νέες και μεγάλες προκλήσεις. Όλοι μας οφείλουμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές με αποτελεσματικό τρόπο".
Ο κ. Παπουτσής διατύπωσε την εκτίμηση ότι σημαντικά ναυτιλιακά γεγονότα όπως τα "Ποσειδώνια 2000" είναι μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Φορέων στη Διεθνή Ναυτιλία. Για μια εβδομάδα, συνέχισε, στο χώρο της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν, να αναλύσουν και να προβάλλουν τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο διεθνή ναυτιλιακό χώρο.
Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον υπουργό είναι η συνεχής ανάπτυξη της ναυτιλίας και η απρόσκοπτη λειτουργία των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και του εμπορίου.
"Η Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Πειραιάς" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής "αποτελεί τον ιδανικό χώρο για την παρουσίαση αυτής της Έκθεσης. Ο δεσμός των Ελλήνων με τη θάλασσα ξεκινάει στα βάθη των αιώνων, αλλά είναι και τρόπος ζωής. Οι Έλληνες τιμώντας την παραδοσιακή ναυτοσύνη πρωτοστατούν στην ανάπτυξη της διεθνούς ναυτιλίας. Συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση όρων και συνθηκών ασφαλείας για το διεθνές εμπόριο μέσω της θαλάσσης".
Τα "Ποσειδώνια 2000" που θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου, προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες για κάθε τομέα της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας – ναυπηγεία, κατασκευή εξοπλισμού, διοίκηση λιμένων, νηογνώμονες, υπηρεσίες πλοίων, τεχνολογία συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνίας, καθώς και χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερες από 1.500 εταιρίες, από 70 χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένων 21 εθνικών συμμετοxών, σε σύγκριση με τις 18 του 1998 και οι εκπρόσωποι των εταιριών θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την ανάπτυξη συνεργασιών και να ενημερωθούν για ότι νεότερο στον τομέα τους.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Greek Shipping Cooperation Committee, της Ένωσης Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024