Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
e-Tourism Forum

Διαδραστικό Φόρουμ Ηλεκτρονικού Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Φεβρουάριος 2006, 00:00

Ένα διαδραστικό φόρουμ ηλεκτρονικού Τουρισμού (e-Tourism Forum), που στοχεύει στην προαγωγή των e-business εφαρμογών και στην περαιτέρω υιοθέτηση και χρησιμοποίησή τους στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία δημιούργησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας...

Ένα διαδραστικό φόρουμ ηλεκτρονικού Τουρισμού (e-Tourism Forum), που στοχεύει στην προαγωγή των e-business εφαρμογών και στην περαιτέρω υιοθέτηση<...>

και χρησιμοποίησή τους στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία δημιούργησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας στηρίζεται στην παροχή και προώθηση μεγάλου όγκου πληροφοριών. Κατά συνέπεια, η ψηφιοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών, μέσω των εργαλείων και εφαρμογών του διαδικτύου, αποτελεί καταλυτικό παράγοντα όχι μόνο για την επιβίωση, αλλά και για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση του διεθνούς ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μιας τουριστικής επιχείρησης ανεξαρτήτου μεγέθους. Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι διαδικτυακές εφαρμογές παίζουν επίσης ζωτικό ρόλο στο μάρκετινγκ, τη διαχείριση και τη βιώσιμη ανάπτυξη τουριστικών προορισμών.

Ο έντονος παγκόσμιος ανταγωνισμός και οι μεταβαλλόμενες ανάγκες των τουριστών υποχρεώνουν τις τουριστικές επιχειρήσεις να υιοθετούν διαδικτυακές εφαρμογές κατά τη διαρκή προσπάθειά τους για βελτίωση της ποιότητας και της καινοτομικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Ωστόσο για την επίτευξη των παραπάνω, επιβάλλεται η εγρήγορση και ενημέρωση των τουριστικών επιχειρήσεων ως προς τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Για παράδειγμα, διαδικτυακές εφαρμογές, όπως τα ηλεκτρονικά κανάλια διανομής, που παρακάμπτουν μεσάζοντες και μειώνουν το κόστος διανομής (προμήθειες), αποτελούν υψίστης σημασίας για τις επιχειρήσεις παραγωγής τουριστικών προϊόντων, έτσι ώστε να ικανοποιούν την ζήτηση άμεσα και να μειώνουν την εξάρτηση τους από τους διανομείς.

Επιπλέον, πολλές άλλες διαδικτυακές εφαρμογές, όπως η ηλεκτρονική μάθηση, ηλεκτρονικές προμήθειες, ηλεκτρονικά εισιτήρια και ηλεκτρονικό μάρκετινγκ μπορούν να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν την ποιότητα του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Έτσι, θα αυξηθεί και η ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο.

Για τον συντονισμό και διαχείριση των δραστηριοτήτων του φόρουμ ηλεκτρονικού Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συγκρότησε μια ισχυρή ομάδα ακαδημαϊκών με μεγάλη εμπειρία σε θέματα τουρισμού: Πάρις Τσάρτας (Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης), Ευάγγελος Χρήστου (Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ), Μαριάννα Σιγάλα (Λέκτορας στη Διοίκηση - Οργάνωση Παραγωγής) και Καλοτίνα Χαλκίτη (Υποψήφια Διδάκτωρ).

Σημειώνεται ότι στο προσεχές μέλλον, κατά την διάρκεια των εργασιών του φόρουμ του ηλεκτρονικού Τουρισμού θα διοργανωθούν συναντήσεις, όπου ειδικοί σε θέματα τουρισμού και σημαντικοί τουριστικοί φορείς θα συναντηθούν για να εξετάσουν σε βάθος την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού τουρισμού στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία. Οι συναντήσεις αυτές θα είναι ανοικτές και θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής ειδικοί και λοιποί ενδιαφερόμενοι για θέματα τουρισμού, τόσο από την ακαδημαϊκή, όσο και από την επιχειρηματική κοινότητα.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top