Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ενδιαφέρον της British Airways για την KLM

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Ιούνιος 2000, 00:00

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον της British Airways<.> για την εξαγορά της KLM<.>, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων<...>

Wall Sreet και Sunday Business.
Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι και των δύο εταιριών δεν αναφέρουν τίποτα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι συζητήσεις για εξαγορά είχαν γίνει το 1992, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα. Στελέχη του αεροπορικού κλάδου αναφέρουν ότι η εξαγορά της KLM από την British Airways θα ισχυροποιούσε τη θέση της δεύτερης στην Ευρώπη, διότι η British Airways δεν διαθέτει αεροδρόμιο-κόμβο στην Κεντρική Ευρώπη. Το αεροδρόμιο του Heathrow είναι πολύ ακριβό και πολυπληθές για να λειτουργήσει σαν κόμβος.
Όπως είναι γνωστό το αεροδρόμιο του Schiphol είναι ήδη ένας μεγάλος κόμβος, και θα ήταν μια πολύ καλή λύση για την British Airways ως δεύτερο κομβικό αεροδρόμιο, το οποίο θα μπορούσε να πετύχει την εξάπλωση που χρειάζεται η British Airways.
Αλλά τι θα γίνει με τις παγκόσμιες συμμαχίες; μιας και οι δύο εταιρίες είναι μέλη η κάθε μια σε διαφορετική συμμαχία;
Η British Airways είναι στην oneworld με την American Airline, και την Iberia, ενώ η KLM είναι στην Wings Alliance, με την αμερικάνικη εταιρία Northwest. Μια συγχώνευση όμως της British Airways και της KLM θα είχε ως αποτέλεσμα την συνεργασία της KLM με την oneworld.
Παρά τις προβλέψεις των αναλυτών, οι εξαγορές αεροπορικών εταιριών στην Ευρώπη είναι σπάνιες και δύσκολες, μιας και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες ανήκουν στο δημόσιο. Έτσι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ British Airways και KLM θα είναι χρονοβόρες ώστε οποιαδήποτε κίνηση να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς, τις κυβερνήσεις, και τις συμμαχίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top