Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρεμβάσεις ανακαίνισης στον οικισμό Ψαράδες Πρεσπών Φλώρινας με στόχο την προσέλκυση τουριστών

Παρεμβάσεις ανακαίνισης στον οικισμό Ψαράδες Πρεσπών Φλώρινας με στόχο την προσέλκυση τουριστών

Με απώτερο στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή ο Δήμος Πρεσπών προχωρά στην αναβάθμιση της εικόνας του παραλίμνιου οικισμούΨαράδων, μιας περιοχής με σπάνια βιοποικιλότητα, μεγάλο φυσικό κάλλος αλλά […]

Με απώτερο στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή ο Δήμος Πρεσπών προχωρά στην αναβάθμιση της εικόνας του παραλίμνιου οικισμού<...>Ψαράδων, μιας περιοχής με σπάνια βιοποικιλότητα, μεγάλο φυσικό κάλλος αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον, που την επισκέπτονται κάθε χρόνο 50.000 – 60.000 άτομα.

Η μελέτη της πρώτης φάσης των παρεμβάσεων ανακαίνισης, ύψους 700.000 ευρώ, παρουσιάστηκε προχτές, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2006, και προβλέπει, μεταξύ άλλων, επεμβάσεις στην είσοδο του χωριού και τους κοινόχρηστους χώρους και κατασκευή λιθόστρωτων μονοπατιών. Η δεύτερη φάση της ανακαίνισης περιλαμβάνει την συντήρηση παραδοσιακών κτιρίων, καθώς και έργα φωτισμού και εσωτερικής οδοποιίας με κυβόλιθους, ενώ ο Δήμος Πρεσπών αισιοδοξεί για τη χρηματοδότηση του έργου από το Δ` ΚΠΣ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κ. Βαγγέλη Καραγιάννη, “η δημοπράτηση και η έναρξη του έργου αναμένεται εντός του χρόνου.

“Με τις παρεμβάσεις αυτές επιδιώκουμε τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, την αποκατάσταση της παραδοσιακής κουλτούρας του οικισμού και την προσέλκυση επισκεπτών σε προορισμούς όπως ο Εθνικός Δρυμός, οι βυζαντινές εκκλησιές της περιοχής και το χιονοδρομικό κέντρο” ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πρεσπών, κ. Λάζαρος Ναλπαντίδης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024