Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνισχύσεις Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό

Ενισχύσεις Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό, μπορούν από την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2006, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών…

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό, μπορούν από την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2006, σύμφωνα με ανακοίνωση<…>του Υπουργείου Οικονομίας, να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου προκήρυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συνολική δημόσια δαπάνη (εθνική και κοινοτική) καθορίστηκε σε 210 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 138,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της μεταποίησης και τα 71,5 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Η επιχορήγηση κυμαίνεται μεταξύ του 43% έως 50% της συνολικής δαπάνης του επενδυτικού σχεδίου και η ελάχιστη ίδια συμμετοχή πρέπει να είναι 25% και άνω.

Με τη νέα προκήρυξη δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ νέων και παλαιών επιχειρήσεων και κάθε επενδυτικό σχέδιο μπορεί να αφορά από την προμήθεια εξοπλισμού και τη βελτίωση εγκαταστάσεων έως και τη βελτίωση ποιότητας προϊόντων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, “βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ενισχύσεων, του αναπτυξιακού νόμου και της φορολογικής μεταρρύθμισης”.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τρίτης προκήρυξης, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, είναι ότι την απόλυτη ευθύνη της υποδοχής των επενδυτικών σχεδίων, της αξιολόγησης, της έγκρισης ή απόρριψης και της καταβολής των ενισχύσεων το αναλαμβάνουν οι τράπεζες, ενώ το δημόσιο θα εποπτεύει την όλη διαδικασία.

“Με τη νέα προκήρυξη” σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης “διασφαλίζεται η ταχύτερη και η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις, όπως είναι δράσεις για την Κοινωνία της Πληροφορίας, η διεύρυνση των δράσεων σε αστικές περιοχές και η δράση ενίσχυσης ιδιωτών για τη συμμετοχή τους στις Κοινοτικές Πρωτοβουλίες”.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστος Φώλιας, εξήγησε ότι “οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν το φάκελο του υποψήφιου επενδυτή, θα αξιολογούν το φάκελο, θα ενισχύουν την υλοποίηση της επένδυσης, θα εκταμιεύουν τα ποσά των ενισχύσεων και θα προβαίνουν στον έλεγχο της επένδυσης”.

Το υπουργείο, κατέληξε ο κ. Φώλιας, θα διατηρήσει τον εποπτικό του ρόλο, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα μπορούν, σε περίπτωση απόρριψης των επενδυτικών τους σχεδίων, να υποβάλουν ένσταση”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024