Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η ΔΕΘ διεκδικεί τη `Φόρμουλα 1` ταχύπλοων σκαφών για Θεσσαλονίκη

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Μάρτιος 2006, 00:00

Τη «Φόρμουλα 1» των ταχύπλοων σκαφών, που απέδωσε στην προηγούμενη διοργανώτρια πόλη έσοδα 7 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο, διεκδικεί για τη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ ΑΕ, από κοινού με τους τοπικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, ο<...>

γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης Ταχύπλοων Σκαφών (IOTA), Mάρκο Σάλα, βρέθηκε στην πόλη, προσκεκλημένος της ΔΕΘ ΑΕ, προκειμένου να παρουσιάσει στους τοπικούς φορείς τα οφέλη από τη διοργάνωση.

Η διοργάνωση διαρκεί τρεις ημέρες και τοποθετείται χρονικά εντός του Σεπτεμβρίου. Συνοδεύεται δε, από εντυπωσιακό θέαμα, το οποίο περιλαμβάνει, πέραν του αμιγώς αγωνιστικού κομματιού, παρέλαση των ταχύπλοων σκαφών στους δρόμους της πόλης, δοκιμαστικά και εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι συμμετέχουν δέκα ταχύπλοα σκάφη, επτά ομάδες από πέντε χώρες, ενώ εμπλέκονται συνολικά περισσότερα από 300 άτομα. Τα ταχύπλοα πραγματοποιούν 19 γύρους, σε μια διαδρομή 6 ναυτικών μιλίων ανά γύρο, χρονικής διάρκειας 60 λεπτών.

Παρουσιάζοντας τα τεχνικά στοιχεία της διοργάνωσης ο κ. Σάλα υπογράμμισε τον ιδανικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης ως δυνητικής διοργανώτριας πόλης, δεδομένου του μεγάλου μετώπου της προς τη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κίνηση στη διοργανώτρια πόλη αυξάνεται σημαντικά, καθώς εκτιμάται ότι οι επισκέπτες μπορεί να φτάσουν έως και τους 3.000. Η νορβηγική πόλη που φιλοξένησε την προηγούμενη διοργάνωση, επένδυσε για δύο αγώνες το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ και σε διάστημα ενός έτους αποκόμισε λόγω της διοργάνωσης 7 εκατ. ευρώ.

Στο στρογγυλό τραπέζι που διοργάνωσε η ΔΕΘ ΑΕ εκπροσωπήθηκαν το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος, η νομαρχία, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και το Λιμεναρχείο, ο ΕΟΤ Θεσσαλονίκης, η Helexpo και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top