Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚαι οι ξεναγοί αντιδρούν στα τουριστικά δρομολόγια του Υπουργείου Μεταφορών

Και οι ξεναγοί αντιδρούν στα τουριστικά δρομολόγια του Υπουργείου Μεταφορών

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών τονίζει την αντίδραση της στην ανακοίνωση και διαφήμιση για την έναρξη των τουριστικών δρομολογίων «Αξιοθέατα της Αθήνας» εκ μέρους του ΟΑΣΑ, με τις […]

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών τονίζει την αντίδραση της στην ανακοίνωση και διαφήμιση για την έναρξη των τουριστικών δρομολογίων<...> «Αξιοθέατα της Αθήνας» εκ μέρους του ΟΑΣΑ, με τις ευλογίες του Υπουργείου Μεταφορών και θυμίζει ότι έχει ήδη αντιδράσει με επιστολή της προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Τουριστικής Ανάπτυξης στις 4.8.2005.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της αναφέρει ότι «Η εθνική νομοθεσία περί ξεναγών (Ν.710/77, άρθ.1), αναφέρει ότι η ξενάγηση μέσα σε λεωφορείο και σε αξιοθέατα πάσης φύσεως, μουσεία, ιστορικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. αποτελεί την εργασία του επαγγελματία διπλωματούχου ξεναγού στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο. Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι η προσφορά τουριστικού γύρου της Αθήνας από τον ΟΑΣΑ αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό για την τουριστική αγορά, δηλ. τους ξεναγούς, τα τουριστικά λεωφορεία, τουριστικά πρακτορεία και τους υπαλλήλους αυτών (π.χ. οδηγούς λεωφορείων), οι οποίοι ζουν από τα συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Την στιγμή μάλιστα, που το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει επανειλημμένα εξαγγείλει την προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στην χώρα μας, αγνοείται παντελώς η πλήρης οργανωμένη περιήγηση και ξενάγηση των επισκεπτών, ο ανθρώπινος παράγοντας και η επικοινωνία με τους επισκέπτες μας, όπως αυτή προσφέρεται εδώ και πολλά χρόνια από τους επαγγελματίες του χώρου και υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες της χώρας μας σε «ξενάγηση», με αστικό λεωφορείο είτε αυτή γίνεται από συνοδό-εισπράκτορα, είτε σε μαγνητοφωνημένη μορφή. Ευελπιστούμε ότι η αδικία και η παρανομία που συντελείται εις βάρος του κλάδου μας, αλλά και πολλών άλλων επαγγελματιών θα λάβει τέλος με την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024