Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
World Tourism Organization - ITB Berlin

Ανακοινώσεις για τη νόσο των πτηνών από τον UNWTO στην ITB

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Μάρτιος 2006, 00:00

Σειρά ανακοινώσεων και προληπτικών μέτρων σχετικά με την νόσο των πτηνών αναμένεται να παρουσιάσει, στα πλαίσια μιας εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων τουρισμού, της ITB, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 8 μέχρι 12 Μαρτίου 2006, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού - World Tourism Organization (UNWTO), όπως...

Σειρά ανακοινώσεων και προληπτικών μέτρων σχετικά με την νόσο των πτηνών αναμένεται να παρουσιάσει, στα πλαίσια μιας εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων τουρισμού,<...>

της ITB, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 8 μέχρι 12 Μαρτίου 2006, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού - World Tourism Organization (UNWTO), όπως αναφέρει σε προχτεσινή του ανακοίνωση.

Η σχετική εκδήλωση θα αρχίσει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της γρίπης των πτηνών, κ. David Nabarro, ενώ τον Γενικό Γραμματέα του UNWTO, κ. Francesco Frangialli, και τον Ειδικό του Σύμβουλο, κ. Geoffrey Lipman, θα πλαισιώνουν στο πάνελ εκπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων, ο κ. David McMillan - IH&RA, Peter de Jong - PATA και Martin Brackenberry - IFTO.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι σημερινές διαστάσεις της εξάπλωσης της νόσου και να ληφθούν μέτρα, με τη συμβολή και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να προγραμματιστούν δράσεις για την αντιμετώπιση και την πρόληψη εμφάνισης των όποιων κρουσμάτων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μελλοντικές επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων χωρών. 

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Lipman, “το θέμα της γρίπης των πτηνών και η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου στον άνθρωπο αποτελεί πλέον πραγματικότητα και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό με απόλυτα λογικό τρόπο. Μέχρι στιγμής οι επιπτώσεις στον τουρισμό είναι ελάχιστες, αλλά πρέπει να ετοιμαστούμε για όλες τις περιπτώσεις. Ο τουρισμός είναι ένα δυναμικό παγκόσμιο δίκτυο και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση των πιθανών επιπτώσεων στον τουρισμό, που αποτελεί το βασικό παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top