Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.: Αναγκαία η προσαρμογή της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας στις αλλαγές του καιρού

ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.: Αναγκαία η προσαρμογή της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας στις αλλαγές του καιρού

Την ανάγκη αποτελεσματικότερης ικανοποίησης του σύγχρονου τουρίστα – καταναλωτή από το κυπριακό τουριστικό προϊόν, στα πλαίσια του συνεχώς μεταβαλλόμενουπαγκόσμιου περιβάλλοντος, όσον αφορά στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών και τα κριτήρια επιλογής […]

Την ανάγκη αποτελεσματικότερης ικανοποίησης του σύγχρονου τουρίστα – καταναλωτή από το κυπριακό τουριστικό προϊόν, στα πλαίσια του συνεχώς μεταβαλλόμενου<...>παγκόσμιου περιβάλλοντος, όσον αφορά στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών και τα κριτήρια επιλογής των προορισμών διακοπών τους, επεσήμαναν οι συμμετέχοντες στο 28ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Σεμινάριο Διεύθυνσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., κ. Χάρης Λοϊζίδης, προσφωνώντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Πολίτης`, ότι “ο καταναλωτής – δυνητικός τουρίστας – αναθεωρεί την ιεράρχηση των κριτηρίων, βάση των οποίων επιλέγει τον τουριστικό προορισμό της αρεσκείας του, με τις συνθήκες ασφάλειας που αυτός προσφέρει να αποτελούν κυρίαρχο κριτήριο, ως επίσης και η ικανότητα να του προσφέρει πέραν του στερεότυπου τουριστικού προϊόντος ανεπανάληπτες εμπειρίες και συναισθηματική πληρότητα.

Επίσης, στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο με γενικό τίτλο `Ενεργοποίηση της δύναμης του τουρισμού για να ανταποκρίνεται στους ανέμους της αλλαγής`, στο οποίο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, όπως ο κ. J. Bell, διεθνώς αναγνωρισμένος δημοσιογράφος, Ειδικός επί των Ταξιδιωτικών Οδηγιών, η κ. Ιr. Brouwer, Director, Marketing Destinations της THR, ο κ. `Αγγελος Λοΐζου των PWC και μέλος του Συμβουλίου του International Society of Hospitality Consultants (ISHC), και ο κ. Σ. Κασίνης, Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φ. Φωτίου, και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, κ. Λ. Φυλακτίδης, παρουσίασαν το θέμα `Τα κίνητρα για την απόσυρση και αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων` κατά τη διάρκεια του γεύματος του Σεμιναρίου.

Στις εργασίες του Σεμιναρίου συμμετείχαν πάνω από 150 ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Τέλος, σημειώνεται ότι στα πλαίσια του Σεμιναρίου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Σύνδεσμο, σε διπλανή αίθουσα, για 14η συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών για Ξενοδοχεία, με τη συμμετοχή εκλεκτών εκθετών σε 60 εκθεσιακούς χώρους. Τα εγκαίνια δε της Έκθεσης τέλεσε επίσης εκ μέρους του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Α. Πετρώνδας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024