Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση τουριστικών φορέων Ρεθύμνου για την προετοιμασία της νέας σεζόν

Συνάντηση τουριστικών φορέων Ρεθύμνου για την προετοιμασία της νέας σεζόν

Συνάντηση στην αίθουσα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες οι τουριστικοί φορείς του Ρεθύμνου, κατόπιν πρωτοβουλίαςτης Διεύθυνσης Τουρισμού – Αποδήμων & Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, με αντικείμενο […]

Συνάντηση στην αίθουσα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες οι τουριστικοί φορείς του Ρεθύμνου, κατόπιν πρωτοβουλίας<...>της Διεύθυνσης Τουρισμού – Αποδήμων & Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν και την ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος τουριστικής προβολής της Νομαρχίας, περιόδου 2005 – 2006.

Επιβεβλημένη, για έναν παραγωγικό τομέα, όπως αυτόν του τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για το νομό”, χαρακτήρισε την συνάντηση ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ότι “το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, οι κάτοικοι τόσο της πόλης, όσο και της ενδοχώρας έχουν λόγο και ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε `Υπόθεση του Τουρισμού`.

Αναφερόμενος στην χρονιά που πέρασε και στο έργο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου – Ν.Ε.Τ.Π.Ρ., ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι η Ν.Ε.Τ.Π.Ρ. “παρουσίασε ένα αρκετά αξιόλογο έργο, με πληθώρα επικοινωνιακών και υποστηρικτικών για τον τουρισμό δράσεων, όπως η συμμετοχή σε 32 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η έκδοση εντύπων, οι διαφημιστικές καταχωρίσεις, οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού κ.α.”. “Για το 2006 θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας υλοποιώντας μια πιο επιθετική πολιτική για να επιβιώσουμε σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον” ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται συντονισμός, η συμβολή και η οικονομική συνδρομή όλων μας, για να προβάλλουμε τον τόπο μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα με κάθε σύγχρονο τρόπο και να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις να έχουμε ένα τουριστικό προϊόν, που να ξεχωρίζει σε επίπεδο ποιότητας (καθαριότητα, υποδομές) και ασφάλειας”.

Από την πλευρά του ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, εξηγώντας τον σκοπό της συνάντησης τόνισε ότι “αυτή εδώ η συνάντηση γίνεται και θα γίνεται και θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται για να καταθέτουμε τις απόψεις μας, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς μας, στοχεύοντας στην προετοιμασία της νέας τουριστικής σεζόν, στον επανασχεδιασμό και την ενημέρωση. Αρκετές προτάσεις που θα κατατεθούν δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά όρεξη και πολλή δουλειά.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλιδάκης “την τριετία 2003 – 2005 η ΝΕΤΠ διαχειρίστηκε για την τουριστική προβολή 1.000.000 ευρώ, από τα οποία η Νομαρχία κατέβαλε 550.000 ευρώ, ο ΕΟΤ 260.000 ευρώ, το Επιμελητήριο 90.000 ευρώ, το δε υπόλοιπο ποσό οι 11 Δήμοι του Νομού, ο Σύλλογος Ξενοδόχων και οι Σύλλογοι επαγγελματιών”.

Τέλος, ο Διευθυντής Τουρισμού, Αποδήμων & Αθλητισμού της Νομαρχίας, κ. Μανώλης Μενιουδάκης, αναφερόμενος στο 2005 τόνισε ότι το έτος θα καταγραφεί στην ιστορία του κρητικού τουρισμού σαν μια καλή χρονιά από άποψη αριθμού αφίξεων, καθώς 2.528.391 επισκέπτες ήρθαν στο νησί. Η μεγαλύτερη αύξηση (42,4%) σημειώθηκε στους επισκέπτες από τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης (Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία κ.τ.λ.), γεγονός που επιβεβαιώνει τη μεθοδικότητα και την εμμονή της Ν.Ε.Τ.Π.Ρ. προς αυτές τις χώρες”.

Μιλώντας στη συνέχεια για τις αδυναμίες του τοπικού τουριστικού προϊόντος ο κ. Μενιουδάκης επισήμανε ότι “ο εσωτερικός τουρισμός δεν έδειξε την επιθυμητή προτίμηση, λόγω τόσο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς τα έξοδα μετάβασης μιας τετραμελούς οικογένειας στο Ρέθυμνο ισοδυναμούν με διαμονή μιας εβδομάδας σε οδικά προσπελάσιμο προορισμό”, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ότι έχουμε πάψει να είμαστε ελκυστικοί. Δεν αρέσουμε. `Πουλάμε` μία πόλη με ηχορύπανση, χωρίς φανάρια, χωρίς πεζοδρόμια, δίχως καθαριότητα, σήμανση και πράσινο, ένα `αυθαίρετο πάρκινγκ`”. Η ομιλία του κ. Μενιουδάκη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δεσμεύσεων όλων των φορέων ενόψει της τουριστικής περιόδου και με την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι το 2006 μπορεί πιθανόν να ξεπεράσει την αύξηση του 2005.

Σημειώνεται τέλος ότι στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αρκαδίου και Φοίνικα, κ.κ. Μανώλης Μανωλακάκης και Στέλιος Κλειδής αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Συβρίτου, κ. Κυριακάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου, κ. Μανώλης Κρεβατσούλης, ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων και συλλόγων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024