Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεγάλες ζημιές για τον Airtours για την χειμερινή περίοδο

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Ιούνιος 2000, 00:00

Ο αγγλικός ταξιδιωτικός οργανισμός Airtours<.> ανακοίνωσε ότι για την χειμερινή περίοδο είχε ζημιές<...>

61,9 εκατ. αγγλικές λίρες, ποσό το οποίο είναι μεγαλύτερο από το διπλάσιο του ελλείμματος της ιδίας περιόδου την περσινή χρονιά. Κύριος λόγος θεωρείται η κακή εμπορικότητα και οι μεγάλες εκπτώσεις που είχε δώσει ο οργανισμός κατά την πώληση των διακοπών της νέας χιλιετηρίδας.
Τα νέα για την πορεία των οικονομικών των πρώτων έξι μηνών του 2000 ανακοινώθηκαν μαζί με την απόφαση της εταιρίας να εγκαταλείψει τα σχέδια της για επέκταση στην αγορά της χρονομεριστικής μίσθωσης και να πουλήσει τα ξενοδοχεία της στα Κανάρια Νησιά και στην Φλώριδα.
Ο γενικός διευθυντής κ. Tim Byrne ανακοίνωσε ότι"όλοι κρίναμε λάθος την κατάσταση σχετικά με την νέα χιλιετηρίδα. Και εμείς αλλά και όλοι οι ιθύνοντες της τουριστικής βιομηχανίας είδαμε αυτή την περίοδο σαν κάτι ξεχωριστό. Δημιουργήσαμε πολλά έξτρα έξοδα και η τιμή πώλησης δεν ήταν αυτή που ήταν οι πελάτες διατεθειμένοι να πληρώσουν."
Ο κ. Byrne δήλωσε ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2000 δείχνουν άνοδο της τάξεως του 15% για την Αγγλία και 9% για ολόκληρο τον όμιλο Airtours.
Αρνήθηκε όμως ότι οι ζημιές της χειμερινής περιόδου ήταν η αιτία συζητήσεων συνεργασίας με κάποια άλλη εταιρία. Επιβεβαίωσε όμως ότι η Airtours βρίσκεται σε συζητήσεις με την γερμανική LTU αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης συμφωνίας με την C&N Touristic η οποία πρόσφατα απέτυχε να αποκτήσει την Thomson.
Συνεχίζοντας ο κ. Byrne παραδέχθηκε ότι η επένδυση των 30 εκατ. λιρών στον χώρο της χρονομεριστικής μίσθωσης που έκανε η εταιρία του δεν έφερε τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα.
Η επένδυση στα νησιά Κανάρια ήταν επικερδής, αλλά στην Φλώριδα λόγω του υψηλού κόστους της γης υπήρχαν ζημιές και ήταν πολύ δύσκολη η ανεύρεση νέων εκτάσεων γης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top