Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Society of Incentive & Travel Executives

Δημιουργία ελληνικού παραρτήματος του SITE

Θοδωρής Κουμέλης - 14 March 2006, 00:00

Έχοντας διαπιστώσει την επιτακτική ανάγκη για την αναβάθμιση του ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα, τα τοπικά μέλη του SITE - Society Of Incentive & Travel Executives συναντήθηκαν πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και ομόφωνα αποφάσισαν τη δημιουργία τοπικού παραρτήματος...

Έχοντας διαπιστώσει την επιτακτική ανάγκη για την αναβάθμιση του ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα, τα τοπικά μέλη του SITE - Society Of Incentive & Travel Executives<...>

συναντήθηκαν πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και ομόφωνα αποφάσισαν τη δημιουργία τοπικού παραρτήματος (local chapter) SITE, προκειμένου να προωθηθεί η Ελλάδα ως ποιοτικός προορισμός και τα μέλη του ως έμπειροι επαγγελματίες στην τοπική και διεθνή αγορά των ταξιδίων κινήτρων και συνεδρίων (Incentives, Motivation, Congresses).

Οι

σκοποί

του Ελληνικού παραρτήματος καθορίστηκαν ως εξής:

  • Δημιουργία μιας εθνικής και διεθνούς εικόνας, που να προβάλει τον επαγγελματισμό των Ελλήνων μελών του SITE.
  • Δημιουργία και προώθηση μιας “ετικέτας ποιότητας” με προκαθορισμένα κριτήρια, υποχρεωτικά για όλα τα μέλη.
  • Προώθηση της εικόνας και της ποιότητας των υπηρεσιών των μελών, στους οργανωτές ταξιδίων κινήτρων (Incentive Travel), της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  • Ανάπτυξη του επαγγελματισμού και της αποτελεσματικότητας των μελών μέσω συνεχούς εκπαίδευσης.
  • Αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών των ταξιδίων κινήτρων με συνεχή και συστηματική εκπαίδευση τόσο των οργανωτών, όσο και του προσωπικού τους.
  • Αύξηση των μελών του SITE με επαγγελματίες των ταξιδίων κινήτρων (Incentive Travel), προκειμένου να δημιουργηθεί ένα έμπειρο και δυνατό αντιπροσωπευτικό σώμα.
  • Δημιουργία ευκαιριών δικτύωσης (networking) μεταξύ των Ελλήνων και αλλοδαπών μελών του SITE.
  • Να ενεργεί ως το αντιπροσωπευτικό σώμα μεταξύ των Ελλήνων επαγγελματιών Incentives και όλων των Ελληνικών Εθνικών Αρχών.


Σημειώνεται ότι η διορισμένη Επιτροπή Ιδρύσεως του SITE απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Μπαρμπούτη (Rodos Palace Hotel), Θανάση Γράψα (Nuova Travel), Τάσο Παππά CITE (TP Consultancy) και Φώτη Φωτόπουλο (Metropolitan Destination Management Company Ltd), ενώ μέλη του μπορούν να γίνουν αποκλειστικά ιδιώτες και όχι εταιρίες.
 
Τέλος, αναφορικά με το SITE υπενθυμίζεται ότι είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική επαγγελματική ένωση, που ιδρύθηκε το 1973 και από τότε διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και παρέχει πληροφορίες σε αυτούς οι οποίοι σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, προωθούν, πωλούν, οργανώνουν και διευθύνουν προγράμματα κινήτρων προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή το SITE αριθμεί πάνω από 2.000 μέλη σε 82 χώρες, με 28 τοπικά παραρτήματα. Τα μέλη του είναι κυρίως στελέχη εταιριών και εργάζονται ή αντιπροσωπεύουν εταιρίες εμπορικές, marketing, destination management companies, κρουαζιερόπλοια, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, εταιρίες επίγειων και αεροπορικών μεταφορών, επίσημους τουριστικούς οργανισμούς, επαγγελματικό τύπο και εκδόσεις, γραφεία ταξιδίων και οργανισμούς υποστήριξης, όπως εστιατόρια και τουριστικά θεάματα.

Πρόσφατα, μάλιστα, το SITE μόλις άνοιξε το πρώτο περιφερειακό γραφείο στην Ευρώπη. Το άνοιγμα αυτού του γραφείου είναι σε συνάρτηση με το στρατηγικό πλάνο του SITE να αυξήσει την παγκόσμια αναγνώρισή του, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη και να προσφέρει και να προωθήσει business-to-business ευκαιρίες στους συμμετέχοντες. Αυτή τη στιγμή το 33% το μελών του SITE προέρχονται από την Ευρώπη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top