Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μειωμένη η κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον μήνα Φεβρουάριο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Μάρτιος 2006, 00:00

Μειωμένη επιβατική κίνηση παρουσίασε τον μήνα Φεβρουάριο, όπως και τον Ιανουάριο, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση<...>

της διαχειρίστριας εταιρίας Fraport, η οποία επικαλείται τις άσχημες καιρικές συνθήκες, την κατάργηση των πτήσεων αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών, αλλά και την μειωμένη τουριστική κίνηση προς την Τουρκία, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών ως κυριότερους λόγους.

Ο βασικότερος λόγος, που οδήγησε στη μείωση της κίνησης, σύμφωνα με τον όμιλο στον οποίο ανήκει η Fraport, είναι η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Τουρκία, εξαιτίας των κρουσμάτων γρίπης των πτηνών που σημειώθηκαν στη γειτονική μας χώρα. “Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 0,1% και περιορίστηκε στα 3,4 εκατομμύρια άτομα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, όπου σημειώνεται ότι “τον περασμένο μήνα, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων, αναβλήθηκε μεγάλος αριθμός πτήσεων”.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη διακίνηση επιβατών προς την Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου, αυτή μειώθηκε το επίμαχο χρονικό διάστημα κατά 5,3% και περιορίστηκε σε σχεδόν 4,5 εκατ. άτομα. Πάντως, η θυγατρική του εταιρία, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Αττάλειας, κατέγραψε πολύ σημαντικότερες απώλειες, καθώς εκεί το επιβατικό κοινό μειώθηκε κατά 90% και περιορίστηκε στα 33.600 άτομα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top