Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ερευνητικό έργο για χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των μεταφορών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Μάρτιος 2006, 00:00

Υπηρεσίες πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, πελατειακής πίστης και ελέγχου πρόσβασης των επιβατών σε μέσα μεταφοράς με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών,<...>

που περιλαμβάνουν ασύρματες έξυπνες κάρτες και RFID εισιτήρια, επιδιώκει να προσφέρει το νέο έργο Έρευνας και Ανάπτυξης με τίτλο `Σύστημα Συνδυασμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων, πελατειακής πίστης και φυσικής πρόσβασης για μεταφορές`, που ανέλαβε η εταιρία Inform Λύκος, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος `Διεθνής Συνεργασία στη Βιομηχανική Έρευνα & Δραστηριότητες Ανάπτυξης σε Προ-Ανταγωνιστικό Στάδιο-2005`.

Η εφαρμογή των προτεινόμενων υπηρεσιών θα προσφέρει πλεονεκτήματα σε ένα σύνολο εμπλεκομένων φορέων στο χώρο των μεταφορών, όπως ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρίες. Επίσης, σε συνεργασία με άλλες εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν προγράμματα πελατειακής πίστης. Οι χρήστες του έργου περιλαμβάνουν τους παραπάνω φορείς, αλλά και το ευρύτερο επιβατικό κοινό, που θα αξιοποιεί τις νέες υπηρεσίες.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του έργου θα γίνονται εφικτές με την έκδοση ονομαστικής κάρτας με τα στοιχεία του επιβάτη-πελάτη, για όσους ταξιδεύουν συχνά και επιθυμούν να έχουν τα ειδικά προνόμια μελών (εκπτώσεις, προσφορές κ.λ.π.). Παράλληλα, η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων, αλλά και για τον έλεγχο πρόσβασης στα μέσα μεταφοράς, καθώς μπορεί να λειτουργεί, για παράδειγμα, σαν κλειδί καμπίνας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η χρήση RFID εισιτηρίων (χάρτινο `έξυπνο εισιτήριο`) θα γίνεται στην περίπτωση των λιγότερο τακτικών επιβατών, που αγοράζουν ένα απλό εισιτήριο, με πιθανό περιορισμό της χρήσης της κάρτας για την εφαρμογή πελατειακής πίστης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top