Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τον Μάιο η διάθεση δελτίων θεραπευτικού τουρισμού από το ΙΚΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Μάρτιος 2006, 00:00

Τον Μάιο και συγκεκριμένα από τις 20 του μήνα ξεκινά η διαδικασία διανομής 25.000 δελτίων Θεραπευτικού Τουρισμού από τα υποκαταστήματα<...>

του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ι.Κ.Α., στους συνταξιούχους του Ιδρύματος, αλλά και στους συνταξιούχους άλλων ασφαλιστικών ταμείων, που δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Ι.Κ.Α..

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να καταστούν δικαιούχοι του προγράμματος Θεραπευτικού Τουρισμού, θα πρέπει να απευθύνονται στο αρμόδιο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. του τόπου κατοικίας τους.

Το Ι.Κ.Α., προκειμένου να καταρτίσει το Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού που αφορά στην χρονική περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου 2006, για πραγματοποίηση λουτροθεραπείας 15 ημερών, συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. και άλλων ασφαλιστικών ταμείων (των οποίων οι συνταξιούχοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ΙΚΑ), καλεί τις παρακάτω κατηγορίες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζομένων δωματίων να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 25 Μαρτίου 2006.

  1. Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις 2,3 και 4 αστέρων
  2. Επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων 3 και 4 κλειδιών

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει:

  • Να βρίσκονται εντός των λουτροπόλεων της χώρας μας, με ιαματικές πηγές τουριστικής ή τοπικής σημασίας, στις οποίες λειτουργούν υδροθεραπευτήρια του ΕΟΤ ή Ιδιωτικά ή Δημοτικά ή Κοινοτικά ανεξάρτητα αν λειτουργούν σαν Δημοτικές ή Κοινοτικές Επιχειρήσεις ή είναι μισθωμένα.
  • Να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.
  • Να διαθέτουν άδεια λειτουργίας κυλικείου από την αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή, εκτός από τις επιχειρήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, που δεν υποχρεούνται να παρέχουν πρωινό εφόσον διαθέτουν οργανωμένη κουζίνα εντός των διαμερισμάτων.
  • Κατ`εξαίρεση θα γίνουν δεκτές αιτήσεις επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων 2 κλειδιών παραμεθορίων ? νησιωτικών περιοχών.

Η

ημερήσια επιδότηση κατ` άτομο για παροχή διανυκτέρευσης και πρωινού

καθορίζεται ως εξής:

  • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πρωινό σε 14,00 ευρώ.
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζομένων διαμερισμάτων σε 12,30 ευρώ.
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων με πρωινό σε 11,70 ευρώ.
  • Επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων παραμεθορίων περιοχών χωρίς πρωινό 9,90 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η παροχή γεύματος ή δείπνου δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που λειτουργεί εστιατόριο εντός του καταλύματος μετά από επιθυμία του δικαιούχου θα προσφέρεται γεύμα ή δείπνο έναντι του ποσού των 11 ευρώ, το οποίο θα βαρύνει εξ` ολοκλήρου τον δικαιούχο. Υποχρεωτικά θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των τιμών του τιμοκαταλόγου για τις λοιπές καταναλώσεις του δικαιούχου εντός του εστιατορίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top