Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥποστήριξη από την πολιτεία ζητά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης για την τουριστική ανάπτυξη

Υποστήριξη από την πολιτεία ζητά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης για την τουριστική ανάπτυξη

Η μείωση του χρόνου έκδοσης βίζας για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας καθώς και η αύξηση του χρόνου της θεώρησης παραμονής, αποτελούν σύμφωνα με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. […]

Η μείωση του χρόνου έκδοσης βίζας για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας καθώς και η αύξηση του χρόνου της θεώρησης παραμονής, αποτελούν σύμφωνα με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη μέτρα που θα<...> τονώσουν την τουριστική κίνηση της συμπρωτεύουσας, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαληνάκη.

Ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του κάνει λόγο για την σοβαρότητα που έχει το θέμα του τουρισμού στην νομαρχία Θεσσαλονίκης, ενώ διαπιστώνει ότι παρά τις όποιες ενέργειες εκ μέρους της νομαρχίας απαιτείται και η ουσιαστική βοήθεια εκ μέρους της πολιτείας. “Εάν πραγματικά θέλουμε να καταστήσουμε και πάλι την περιοχή μας κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος, απαιτείται παράλληλα η ουσιαστική συνδρομή της πολιτείας. Μετά από διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήσαμε με δημάρχους του νομού και με αντιπροσωπείες στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από γειτονικές χώρες, καταλήξαμε πως θα ήταν απαραίτητη μια σειρά διορθωτικών αλλαγών στις διαδικασίες που διέπουν την είσοδο και παραμονή αλλοδαπών τουριστών στην ελληνική επικράτεια”.

Ειδικότερα, οι προτάσεις του κ. νομάρχη προς τον υπουργό εξωτερικών είναι οι εξής:

  • Μείωση του χρόνου έκδοσης της Θεώρησης εισόδου (Visa)
  • Αύξηση χρόνου διάρκειας θεώρησης εισόδου (Visa)
  • Κριτήρια χορήγησης θεώρησης εισόδου (ουσιαστικός και σύντομος έλεγχος)
  • Χορήγηση θεώρησης εισόδου σε τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας για δεύτερη ή περισσότερες φορές – Οικογενειακή θεώρηση εισόδου
  • Επαγγελματική θεώρηση εισόδου (Business Visa)
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024