Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοσμοσυρροή στο Καστελόριζο για την έκλειψη ηλίου

Κοσμοσυρροή στο Καστελόριζο για την έκλειψη ηλίου

Πλήθος κόσμου αναμένεται να κατακλύσει το νησί του Καστελόριζου στις 29 Μαρτίου 2006, όπου αναμένεται η ολική έκλειψη ηλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότιη έκλειψη θα είναι ορατή από το νησί […]

Πλήθος κόσμου αναμένεται να κατακλύσει το νησί του Καστελόριζου στις 29 Μαρτίου 2006, όπου αναμένεται η ολική έκλειψη ηλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι<...>η έκλειψη θα είναι ορατή από το νησί καλύτερα από κάθε άλλη περιοχή της Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε βαθμό που να μην υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο δωμάτιο, όπως ανέφερε προς το TravelDailyNews ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μεγίστης, κ. Αχλαδιώτης Γεώργιος. Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια, ενώ από την πλευρά του δήμου έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου κατά το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαρτίου. Επίσης, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει ειδικά γυαλιά παρατήρησης ηλίου, ώστε να προφυλαχθούν οι δημότες από το φυσικό φαινόμενο.

Μεταξύ των επιστημόνων, που θα μεταβούν στο νησί για την επιστημονική καταγραφή της έκλειψης θα είναι ο καθηγητής Παρατηρησιακής Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σαρειδάκης με τον γνωστότερο `κυνηγό εκλείψεων` στον κόσμο κ. J.Panachoff του Hopkins Observatory USA.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Πρωτοβουλία για Επιστημονικά Θέματα της Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου και η αντίστοιχη Ομάδα της Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών προγραμματίζουν να οργανώσουν την προηγούμενη της έκλειψης, Τρίτη 28 Μαρτίου, ανοιχτή εκδήλωση εξοικείωσης των Ροδίων μαθητών & πολιτών, αλλά και των τουριστών που ενδιαφέρονται για την έκλειψη. Η εκδήλωση θα εξελιχθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Αστροφυσικής Ξ. Μουσάς. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και οι 4 βραβευμένες εργασίες των μαθητών απ` όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη δημιουργική διάσταση της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Οικογένειας.

Θα υπάρξει επίσης ξενάγηση στις μεθοδολογίες καταγραφής της έκλειψης και των επιστημονικών διαστάσεων του φαινόμενου, στους μαθητές και όσους πολίτες και τουρίστες επιθυμούν να βρεθούν στο Καστελόριζο, μέσα στην κεντρική ζώνη της έκλειψης, στις 13:54, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2006.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024