Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί24ο Συνέδριο EuroCHRIE: Σημαντική ευκαιρία γνωριμίας της ελληνικής και της διεθνούς τουριστικής κοινότητας

24ο Συνέδριο EuroCHRIE: Σημαντική ευκαιρία γνωριμίας της ελληνικής και της διεθνούς τουριστικής κοινότητας

Την πεποίθηση ότι το φετινό 24ο συνέδριο του EuroCHRIE θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα και συνέδρια τουρισμού και φιλοξενίας που έχουν ποτέ οργανωθείόχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και […]

Την πεποίθηση ότι το φετινό 24ο συνέδριο του EuroCHRIE θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα και συνέδρια τουρισμού και φιλοξενίας που έχουν ποτέ οργανωθεί<...>όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο, τόσο από πλευράς ποιότητας των επιστημονικών παρουσιάσεων και ανακοινώσεων, αλλά και από πλευράς ποσότητας των διεθνών συμμετοχών ειδικών ερευνητών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του τουρισμού, εξέφρασαν τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, στα πλαίσια της διήμερης συνάντησης τους με την οργανωτική επιτροπή του 24ου EuroCHRIE συνεδρίου, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο, 18 Μαρτίου 2006.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του EuroCHRIE, που παρευρέθησαν στη συνάντηση αυτή αποτελούν εξέχουσες προσωπικότητες από το διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο της τουριστικής και ξενοδοχειακής εκπαίδευσης:

  • Antoinette M. Klute-Wetterauer, Πρύτανης του International University of Applied Sciences Bad Honnef – Bonn, Γερμανία (Πρόεδρος του EuroCHRIE)

  • Teoman Alemdar, Κοσμήτορας της Σχολής Τουρισμού του Bilkent University, Τουρκία (Aντιπρόεδρος του EuroCHRIE)
  • Ron Carpenter, Πρόεδρος των σχολών Les Roches για την Ευρώπη και την Ασία, (Γραμματέας του EuroCHRIE)

  • Eleonore Vial, Διευθύντρια της σχολής Institut Paul Bocuse, Γαλλία, (Υπεύθυνη Συνεδρίων του)
  • William H. Samenfink, Κοσμήτορας της Σχολής Τουρισμού του Endicott College, ΗΠΑ (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του EuroCHRIE).

Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του EuroCHRIE εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τις υψηλού επιπέδου συνεδριακές υποδομές του Makedonia Palace, αλλά και ταυτόχρονα εξέφρασαν την βαθύτατη ευχαρίστησή τους από το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ποιότητας του ξενοδοχείου και του προσωπικού του. Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Antoinette M. Klute-Wetterauer, μάλιστα δήλωσε τον εντυπωσιασμό της από την άριστη εξυπηρέτηση και τον επαγγελματισμό του προσωπικού, τα οποία παρέχονται μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. “Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο συνέδριο του, νιώθω και πιστεύω ότι η οργάνωση του συνεδρίου είναι στα καταλληλότερα χέρια και χώρο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα δύο μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, κ.κ. Μαριάννα Σιγάλα και Ευάγγελος Χρήστου (από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) δεν έκρυψαν επίσης την ικανοποίηση τους από το αποτέλεσμα αυτό, αφού και λόγω της εμπειρίας και γνώσης των μελών του διοικητικού συμβουλίου οι απαιτήσεις τους είναι πολύ αυξημένες. Ταυτόχρονα, τα μέλη δήλωσαν ότι το συνέδριο του EuroCHRIE φέτος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα και συνέδρια τουρισμού και φιλοξενίας, που έχουν ποτέ οργανωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο, τόσο από πλευράς ποιότητας των επιστημονικών παρουσιάσεων και ανακοινώσεων, αλλά και από πλευράς ποσότητας των διεθνών συμμετοχών ειδικών ερευνητών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του τουρισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 360 εργασίες για παρουσίαση στο συνέδριο από ερευνητές προερχόμενοι από 42 χώρες του κόσμου. “Η διεθνή συμμετοχή βέβαια αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού πολλά άτομα παρακολουθούν το συνέδριο και χωρίς να κάνουν κάποια δημοσίευση” δήλωσε ο κ. Χρήστου. Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει επίσης κεντρικές ομιλίες, πάνελς εξεχουσών ομιλητών από την βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και εκπαιδευτικές εκδρομές (field trips). “Το 24ο συνέδριο του EuroCHRIE, το οποίο φιλοξενεί φέτος το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Οκτωβρίου 2006 στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί όχι μόνο τιμή για τους διοργανωτές τους, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για του Έλληνες ερευνητές και επαγγελματίες του τουρισμού και της φιλοξενίας να γνωρίσουν και να δικτυωθούν μέσα σε δύο μέρες με μια διεθνή και δυναμική κοινότητα ερευνητών” δήλωσε η κ. Σιγάλα.

Υπενθυμίζεται ότι το EuroCHRIE (European Council of Hospitality, Restaurant and Institution Education) είναι ένας ευρωπαϊκός ακαδημαϊκός οργανισμός, που ασχολείται με την προώθηση της εκπαίδευσης, έρευνας και κατάρτισης στην τουριστική βιομηχανία και τον τομέα της φιλοξενίας. Αντιπροσωπεύει μέλη τουριστικών και ξενοδοχειακών οργανισμών στην Ευρώπη, στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου και στην Αφρική, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί Federation του International CHRIE. Κάτω από την ομπρέλα του International CHRIE, το EuroCHRIE προσφέρει ένα δυναμικό οργανισμό, δίκτυο και πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών, τεχνογνωσίας και μελετών, ανάπτυξης δημοσίων σχέσεων και κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

Το International CHRIE ιδρύθηκε το 1946 ως ακαδημαϊκή, μη κερδοσκοπική, οργάνωση για τα κολέγια και τα πανεπιστήμια που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στον τουρισμό και τη φιλοξενία. Με περισσότερα από 2.500 μέλη σε 50 χώρες, το International CHRIE αποτελεί πηγή πληροφοριών, δικτύωσης και επιρροής για τα μέλη της τουριστικής βιομηχανίας διεθνώς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024