Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέο ταχύτατο κρουαζιερόπλοιο στον στόλο της Royal Olympic Cruises

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Ιούνιος 2000, 00:00

Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου θα φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά, το νέο κρουαζιερόπλοιο της Royal Olympic Cruises, ROC<.>, το οποίο είναι<...>

το ταχύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Ανάδοχός του θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Το "Olympic Voyager" κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία Blohm +Voss του Αμβούργου και θα παραδοθεί στην εταιρία Royal Olympic Cruises σε τελετή που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
Το πλοίο, το πρώτο από τα δύο που παρήγγειλε η εταιρία, αποτελεί επανάσταση στο χώρο της κρουαζιέρας, καθώς ανέπτυξε ταχύτητα 30 κόμβων (56 χλμ την ώρα), κατά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρειο Θάλασσα και μάλιστα υπό συνθήκες όχι και τόσο ευνοϊκές. Το δεύτερο πλοίο θα παραδοθεί στην εταιρία τον Απρίλιο του επόμενου έτους.
Το πλοίο, 25.000 τόνων, έχει μήκος 59 και πλάτος 48 πόδια, βύθισμα 24 πόδια και υπηρεσιακή ταχύτητα 28 μίλια. Διαθέτει stabilizers και καταστρώματα επιφάνειας 30.000 τετ. ποδών. Η επιφάνεια της πισίνας του είναι 7.500 τετ. πόδια και διαθέτει 6 καταστρώματα για τους επιβάτες και τέσσερις υπερσύγχρονους ανελκυστήρες. Μπορεί να μεταφέρει 480 επιβάτες και το πλήρωμά του φθάνει τα 340 μέλη.
Η τελετή κατά την διάρκεια της οποία το πλοίο θα πάρει το όνομα του θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου. Θα είναι μεγαλοπρεπής, όπως ταιριάζει στο μοναδικό αυτό απόκτημα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, που προσθέτει μια ακόμη πρωτιά στο ενεργητικό της, χάρη στην πρωτοβουλία των Ελλήνων εφοπλιστών.
Το Olympic Voyager θα πραγματοποιήσει και μια κρουαζιέρα-έκπληξη στο Αιγαίο, την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Οι κρουαζιέρες του πλοίου ονομάσθηκαν "Κρουαζιέρες των τριών Ηπείρων", θα είναι επταήμερες και αρχίζουν από τις 24 Ιουνίου με αναχώρηση από τον Πειραιά στις 4 το απόγευμα. Τα λιμάνια προσέγγισης είναι Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι (Εφεσσος), Πάτμος, Ρόδος, Χάιφα (Ιερουσαλήμ), Αλεξάνδρεια, Μύκονος και επιστροφή στον Πειραιά Σάββατο στις 6 το πρωί.
Η κρουαζιέρα θα προσφέρει στον επιβάτη την δυνατότητα επισκέψεως τριών ηπείρων (Ευρώπη - Ασία - Αφρική) και τεσσάρων χωρών σε μια κρουαζιέρα (Ελλάδα - Τουρκία - Ισραήλ - Αίγυπτο).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top