Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΣΕΤΕ: Ναι στο κομβικό αεροδρόμιο των Σπάτων αλλά…

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Ιούνιος 2000, 00:00

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ<.>, ανακοίνωσε σχετικά με τον αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα<.> ότι<...>

η φιλοδοξία του αεροδρομίου να αναδειχθεί σε κομβικό αεροδρόμιο είναι «μετ’ εμποδίων».
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στην λειτουργία του νέου αεροδρομίου στηρίζονται βάσιμες ελπίδες για την τουριστική αναγέννηση της περιοχής της Αθήνας, η οποία έχει αρκετές ιδιαιτερότητες ως τουριστικός προορισμός. Το αεροδρόμιο των Σπάτων φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε κομβικό, ‘Hub’, για να εξυπηρετήσει την κίνηση προς και διαμέσου της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και τιμολογιακά ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια της περιοχής. Μειωμένη ανταγωνιστικότητα θα σημαίνει μειωμένη κίνηση προς το αεροδρόμιο με προφανή αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.
Τα τέλη της απογείωσης και προσγείωσης στο αεροδρόμιο των Αθηνών από τα φθηνότερα που είναι τώρα ξαφνικά θα γίνουν 3 φορές πιο ακριβά.
Το θέμα της πρόσβασης, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν πρόκειται να λυθεί ολοκληρωτικά μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου. Η πρόσβαση από τα νότια προάστια της Αθήνας είναι σχεδόν απίθανο να είναι έτοιμη, παρόλο που έχει από τον Απρίλιο του 1999 προταθεί σχέδιο για την βελτίωση του κυκλοφοριακού, αλλά τίποτα δεν έχει εφαρμοσθεί.
Η Αττική Οδός θα είναι έτοιμη μόνο στο τμήμα από το Σταυρό μέχρι το αεροδρόμιο και το ερώτημα είναι αν και ποιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των επιβατών που θα κινούνται προς και από το αεροδρόμιο.
Τέλος, πρόσθετο προβληματισμό δημιουργεί και το θέμα της έγκαιρης μετεγκατάστασης της Ολυμπιακής στο νέο αεροδρόμιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον η βαριά συντήρηση των αεροσκαφών θα συνεχίσει για αρκετό χρονικό διάστημα να γίνεται στο Ελληνικό. Είναι γνωστό πως αν δεν κλείσει το αεροδρόμιο στο Ελληνικό μέχρι το 2001 η χώρα μας θα αντιμετωπίσει την πληρωμή μεγάλων προστίμων σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει για την απαγόρευση λειτουργίας άλλου αεροδρομίου σε κοντινή με το αεροδρόμιο των Σπάτων περιοχή.
Έτσι λοιπόν τίθενται τα ερωτήματα: θα λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2001 το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, θα αντιμετωπισθεί έστω και με προσωρινά μέτρα-ημίμετρα το πρόβλημα της πρόσβασης, θα κλείσει το Ελληνικό;

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top