Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάδειξη νέων χώρων μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος για το νομό Θεσπρωτίας

Ανάδειξη νέων χώρων μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος για το νομό Θεσπρωτίας

Με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού η νομαρχία Θεσπρωτίας προχωρεί σε επενδύσεις, οι οποίες αλλάζουν την εικόνα της ευρύτερης περιοχής. “Μια από τις σπουδαιότερεςεπενδύσεις είναι το νέο λιμάνι με τα […]

Με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού η νομαρχία Θεσπρωτίας προχωρεί σε επενδύσεις, οι οποίες αλλάζουν την εικόνα της ευρύτερης περιοχής. “Μια από τις σπουδαιότερες<...>επενδύσεις είναι το νέο λιμάνι με τα καινούργια έργα επέκτασης. Τώρα προσφέρεται πλέον άνετη και άμεση πρόσβαση στους επισκέπτες μέσω Ιταλίας, αλλά ενδεχόμενα και από βαλκανικές χώρες. Υπάρχουν ακόμα και εσωτερικά τακτικά δρομολόγια με Κέρκυρα και Παξούς” αναφέρει στο TravelDailyNews ο νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Ηλίας Λιάκος, και συνεχίζει: “`Aλλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί είναι το τελωνείο Μαυροματίου, που θα διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές με τη νότια Αλβανία, νέα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, υποδομές για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως και για την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων του νομού”.

Ξεχωριστής σημασίας έργα γίνονται και για την ανάδειξη νέων χώρων μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως διαδρομές, φυσιολατρικές και πολιτιστικές, ενδεικτικά αναφέρουμε το ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών στην Παραμυθιά, σημάνσεις μονοπατιών, ένα συνεδριακό κέντρο, ενώ βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης η δυνατότητα ιαματικού τουρισμού στην Σαγιάδα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομαρχία Θεσπρωτίας, προχωρεί σε δράσεις που στοχεύουν στην προώθησή του τουρισμού, όπως είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού (Φλώρινα, Φιλοξένια, POLIS, κ.α.), καθώς και του εξωτερικού (Ουτρέχτη, Βερολίνο, Μόναχο, Μιλάνο, Κύπρος κ.α.).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024