Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έγκριση πρότασης για την περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια

Δώρα Σγάρτσου - 31 March 2006, 00:00

Πρόταση χωροταξικού σχεδιασμού της καναδικής εταιρίας Ecosign για την περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα ενέκρινε<...>

πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Σημειώνεται ότι η τελική πρόταση αποτελεί τον συγκερασμό των τριών εναλλακτικών προτάσεων, που εισηγήθηκε στην ορισθείσα από το δημοτικό συμβούλιο επιτροπή, η καναδική εταιρία Ecosign που εκπόνησε το master plan.

Το περιεχόμενο της πρότασης, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας, περιλαμβάνει ήπιες δράσεις (αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις διαμονής στην περιοχή Ντορντόπολη, νέες τουριστικές πίστες στην περιοχή Μπαλκόνι, δημιουργία νέων οδικών προσβάσεων αλλά και νέων χώρων στάθμευσης) και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον ιδιωτικών επενδύσεων. Σύμφωνα με την πρόταση εκτιμάται ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ατόμων θα ανέλθει σε 3.000.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού - Ανάπτυξης Βερμίου (ΔΕΤΑΒ), κ. Χρήστος Παππάς, ανέφερε ότι ”ο δήμος σύντομα θα ζητήσει από το υπουργείο Γεωργίας την αλλαγή χρήσης για έκταση 400 στρεμμάτων (στην περιοχή `Ντορντόπολη` και στο χιονοδρομικό κέντρο) προκειμένου να προχωρήσει το όλο `εγχείρημα`”. Η αλλαγή χρήσης είναι αναγκαία για να προχωρήσει ο δήμος στο επόμενο βήμα που είναι η ωρίμανση των διαδικασιών για την ανάδειξη των επενδυτών. ”Οι επενδυτές θέλουν ξεκάθαρο τοπίο και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή χρήσης που έχει μηδενικό κόστος”, τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο δήμος προσανατολίζεται, εξάλλου, στην `εκμετάλλευση` των πλεονεκτημάτων που παρέχει για πρώτη φορά ο αναπτυξιακός νόμος και αφορά στη χρηματοδότηση Χιονοδρομικών Κέντρων. Ήδη, όπως είπε ο κ. Παππάς, γίνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή. Ο ίδιος εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι ”η περιοχή της Νάουσας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν από το `εγχείρημα` και στον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και στην στελέχωση των μονάδων διαμονής με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top