Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑλλάζει θέση η μικρή γοργόνα της Κοπεγχάγης

Αλλάζει θέση η μικρή γοργόνα της Κοπεγχάγης

Το γνωστό άγαλμα της μικρής γοργόνας, που κοσμεί το λιμάνι της Κοπεγχάγης και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της Δανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δηλώσειςεκπροσώπου Τύπου της δημοτικής αρχής, αλλάζει θέση, καθώς το […]

Το γνωστό άγαλμα της μικρής γοργόνας, που κοσμεί το λιμάνι της Κοπεγχάγης και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της Δανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δηλώσεις<...>εκπροσώπου Τύπου της δημοτικής αρχής, αλλάζει θέση, καθώς το δημοτικό συμβούλιο εξετάζει το πώς μπορεί να μεταφερθεί το άγαλμα από το βράχο στην ακτή, όπου βρίσκεται σήμερα στο θαλάσσιο χώρο του λιμανιού, ώστε να αποφευχθούν οι παρενοχλήσεις που δέχεται από τους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα, το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Δανίας. Το 1964 και το 1998 άγνωστοι έκοψαν το κεφάλι και, ενδιαμέσως, το ένα χέρι της `Λίλε Χαβφρούε`, όπως έχουν ονομάσει το άγαλμα οι ντόπιοι από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν `Αντερσεν.

Από το 1913, οπότε και στήθηκε η ύψους 1,25 μέτρων μικρή γοργόνα στο σημείο Λάνγκε Λίνιε – Κάι του λιμανιού της Κοπεγχάγης, έγιναν πολλές απόπειρες καταστροφής της, κυρίως, από επισκέπτες. Μάλιστα, το 2003, άγνωστοι ξεκόλλησαν από το βράχο και πέταξαν το άγαλμα στη θάλασσα. Φέτος, επίσης, στις 8 του Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία εορτάζεται ανά την Υφήλιο η `Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας`, άγνωστοι δράστες `εμπλούτισαν` το μπρούτζινο δημιούργημα του γλύπτη Έντβαρντ Έρικσον, μ` ένα μεγάλο, πλαστικό ανδρικό μόριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, αυτές είναι και οι πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις παρενόχλησης που υπέστη η `Λίλε Χαβφρούε`, για τη δημιουργία της οποίας ο Έρικσον χρησιμοποίησε δύο μοντέλα. Το κεφάλι είναι της χορεύτριας του μπαλέτου Έλεν Πράις και το σώμα της γυναίκας του, επειδή η Πράις αρνήθηκε να ποζάρει γυμνή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024