Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑστυνομικοί σε αστικά λεωφορεία της Κωνσταντινούπολης

Αστυνομικοί σε αστικά λεωφορεία της Κωνσταντινούπολης

Με την παρουσία αστυνομικών θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια αστικών λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να αποφευχθούν πιθανές επιθέσειςκούρδων ανταρτών, έπειτα και από τον πρόσφατο εμπρησμό λεωφορείου την περασμένη Κυριακή με βόμβες […]

Με την παρουσία αστυνομικών θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια αστικών λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να αποφευχθούν πιθανές επιθέσεις<...>κούρδων ανταρτών, έπειτα και από τον πρόσφατο εμπρησμό λεωφορείου την περασμένη Κυριακή με βόμβες μολότωφ, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άτομα.

“Θα αναπτύξουμε αστυνομικούς με πολιτικά εντός των προσεχών ημερών σε όλα τα αστικά λεωφορεία στην Κωνσταντινούπολη” δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Τζελαλατίν Τσεράχ. “Οι αστυνομικοί θα κυκλοφορούν στα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια σε περιοχές `υψηλού κινδύνου` και θα μπορούν, αν χρειαστεί, να καλούν αμέσως ενισχύσεις σε περιπτώσεις επιθέσεων”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές, Δευτέρα 3 Απριλίου 2006, επιθέσεις εναντίον τουρκικών τουριστικών εγκαταστάσεων πραγματοποίησε η κουρδική οργάνωση `τα Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν`, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές αιματηρές επιθέσεις στο παρελθόν. Μάλιστα, η οργάνωση διεμήνυσε στους ξένους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία, καθώς όπως ανάφεραν, το συνάλλαγμα που φέρνουν οι τουρίστες είναι ο μεγαλύτερος πόρος για το τουρκικό κράτος, το οποίο με τη σειρά του αξιοποιεί αυτούς τους πόρους εναντίον του κουρδικού λαού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024