Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα προγράμματα αγροτουρισμού για Μεσσηνία και Λακωνία

Δημήτρης Σταθόπουλος - 05 Απρίλιος 2006, 00:00

Δύο νέα ολοκληρωμένα προγράμματα αγροτουριστικής ανάπτυξης αναλαμβάνει η “Αγροτουριστική” σε συνεργασία με τις Νομαρχίες Λακωνίας και Μεσσηνίας.<...>

Τα δύο προγράμματα, τα οποία ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας, που διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Λακωνίας στη Σπάρτη, με τη συμμετοχή των τοπικών Δημάρχων και φορέων, αποβλέπουν στην αξιοποίηση:

  • Των ορεινών όγκων Ταϋγέτου - Μάνης, με έμφαση όχι μόνο στο φυσικό κάλλος άλλα και στην ιστορικότητα της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί συνδετικό οικονομικό και πολιτιστικό κρίκο μεταξύ των νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ανακοινώθηκε, συγκεκριμένα, η υπογραφή Προγραμματικής Διανομαρχιακής Σύμβασης μεταξύ “Αγροτουριστικής” και των δύο Νομαρχιών, για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου δράσεων για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.
  • Της περιοχής Ζάρακα Λακωνίας, με άξονα την ανάδειξη των πολυάριθμων μνημείων βυζαντινού πολιτισμού. Η σχετική μελέτη θα καταρτισθεί ως αφετηρία της “Ιστορικής Διαδρομής των Παλαιολόγων”, που ξεκινά από τον Ζάρακα και εκτείνεται ως τον Μυστρά.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ημερίδας, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της “Αγροτουριστικής” κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου τόνισε: “Η Λακωνία και η Μεσσηνία διαθέτουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη του σύγχρονου μοντέλου αγροτουρισμού - καταπληκτική φύση, πανέμορφα βουνά, μια μοναδική ιστορική κληρονομιά και, πάνω απ` όλα, τον βασικότερο παράγοντα για τον αγροτουρισμό που είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Χωρίς αυτόν καμία συνταγή δεν μπορεί να πετύχει…”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top