Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα προγράμματα αγροτουρισμού για Μεσσηνία και Λακωνία

Νέα προγράμματα αγροτουρισμού για Μεσσηνία και Λακωνία

Δύο νέα ολοκληρωμένα προγράμματα αγροτουριστικής ανάπτυξης αναλαμβάνει η “Αγροτουριστική” σε συνεργασία με τις Νομαρχίες Λακωνίας και Μεσσηνίας.Τα δύο προγράμματα, τα οποία ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας, που διοργανώθηκε από τη […]

Δύο νέα ολοκληρωμένα προγράμματα αγροτουριστικής ανάπτυξης αναλαμβάνει η “Αγροτουριστική” σε συνεργασία με τις Νομαρχίες Λακωνίας και Μεσσηνίας.<...>Τα δύο προγράμματα, τα οποία ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας, που διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Λακωνίας στη Σπάρτη, με τη συμμετοχή των τοπικών Δημάρχων και φορέων, αποβλέπουν στην αξιοποίηση:


  • Των ορεινών όγκων Ταϋγέτου – Μάνης, με έμφαση όχι μόνο στο φυσικό κάλλος άλλα και στην ιστορικότητα της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί συνδετικό οικονομικό και πολιτιστικό κρίκο μεταξύ των νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ανακοινώθηκε, συγκεκριμένα, η υπογραφή Προγραμματικής Διανομαρχιακής Σύμβασης μεταξύ “Αγροτουριστικής” και των δύο Νομαρχιών, για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου δράσεων για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.
  • Της περιοχής Ζάρακα Λακωνίας, με άξονα την ανάδειξη των πολυάριθμων μνημείων βυζαντινού πολιτισμού. Η σχετική μελέτη θα καταρτισθεί ως αφετηρία της “Ιστορικής Διαδρομής των Παλαιολόγων”, που ξεκινά από τον Ζάρακα και εκτείνεται ως τον Μυστρά.


Μιλώντας στο πλαίσιο της ημερίδας, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της “Αγροτουριστικής” κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου τόνισε: “Η Λακωνία και η Μεσσηνία διαθέτουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη του σύγχρονου μοντέλου αγροτουρισμού – καταπληκτική φύση, πανέμορφα βουνά, μια μοναδική ιστορική κληρονομιά και, πάνω απ` όλα, τον βασικότερο παράγοντα για τον αγροτουρισμό που είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Χωρίς αυτόν καμία συνταγή δεν μπορεί να πετύχει…”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024