Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚράτσα: Μεγάλες οι οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας

Κράτσα: Μεγάλες οι οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας

“Σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη του ρόλου της εμπορικής ναυτιλίας και του ναυτικού κόσμου στην ανάπτυξη της χώρας αποτελεί η καθιέρωση της 5ης Απριλίουως `Ημέρα Εμπορικού Ναυτικού` από το Ναυτικό […]

“Σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη του ρόλου της εμπορικής ναυτιλίας και του ναυτικού κόσμου στην ανάπτυξη της χώρας αποτελεί η καθιέρωση της 5ης Απριλίου<...>ως `Ημέρα Εμπορικού Ναυτικού` από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας” ανέφερε σε χτεσινές της δηλώσεις η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, κ. Ρόδη Κράτσα.

Χαρακτηριστικά, η κ. Κράτσα ανέφερε τα ακόλουθα:

Η ελληνική εμπορική ναυτιλία είναι πρωτοπόρα στην παγκοσμιοποιημένη ανταγωνιστική αγορά και συμβάλλει όλο και περισσότερο στην οικονομία μας αν λάβει κανείς υπόψη ότι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ανήλθε για το 2005 στα 13,9 δισ. ευρώ από 9,5 για το 2003. Η Ημέρα Εμπορικού Ναυτικού που θα εορτασθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου είναι σημαντική και για την νεολαία μας, αφού έχει ως στόχο την πληροφόρηση για τα πλεονεκτήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των ναυτικών και αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μου ως μέλους της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχω προτείνει την καθιέρωση μίας Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, η οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία στις δράσεις των ναυτιλιακών φορέων και στις πρωτοβουλίες των αρχών στα κράτη – μέλη και θα δώσει την ευκαιρία να αναγνωρισθεί η θέση της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στα πλαίσια των μεγάλων πολιτικών σχεδιασμών της Ε.Ε., όπως η στρατηγική της Λισσαβόνας.

Πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον ρόλο της ναυτιλίας με τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους της, είναι απαραίτητες στην Ε.Ε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μίας παρεξήγησης του ναυτικού κλάδου, τόσο των επιχειρηματιών όσο και των εργαζομένων, επακόλουθο σειράς ατυχημάτων που φόρτισαν υπέρμετρα την κοινή γνώμη, χωρίς να αναδειχθούν τα πραγματικά αίτια και οι πραγματικές ανάγκες της πολιτικής παρέμβασης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024