Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί“Ακέφαλο” επί μήνες το γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα

“Ακέφαλο” επί μήνες το γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του υπουργείου τουριστικής ανάπτυξης να αφήνει “ακέφαλο” για μεγάλο χρονικό διάστημα το γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα, τη στιγμή μάλιστα που γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα μέρος τουλάχιστον…

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του υπουργείου τουριστικής ανάπτυξης να αφήνει “ακέφαλο” για μεγάλο χρονικό διάστημα το γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα,<...>τη στιγμή μάλιστα που γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα μέρος τουλάχιστον του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία. Το γεγονός γίνεται ακόμη πιο σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων διατίθενται για συμμετοχή της χώρας μας σε τουριστικές εκθέσεις της χώρας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται μια συντονισμένη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

“Ανακόλουθη” χαρακτήρισε την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΕΞΑ κ. Γεώργιος Τσακίρης ο οποίος επεσήμανε στο TravelDailyNews: “Το γεγονός ότι το γραφείο παραμένει ακέφαλο για τόσο μεγάλο διάστημα αποτελεί αναμφισβήτητα ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας. Ειδικότερα για την Αθήνα είναι σοβαρό πλήγμα καθώς προσδοκά πολλά από αυτή την αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και ειδικότερα με τον υφυπουργό τον κ. Αναστάσιο Λιάσκο είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από τη Ρωσία”. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΞΑ έσπευσε να τονίσει: “…τουλάχιστον ας γίνει η σωστή επιλογή! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε όποιος επιλεγεί να μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη αγορά. Καλό θα ήταν να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πάλι λάθη του παρελθόντος…, όπου η εκπροσώπησή μας δεν ήταν και η καλύτερη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω αγορά αυτή τη στιγμή διακινούνται 5 εκατ. τουρίστες, ενώ αναμένεται μέσα σε 4-5 χρόνια ο αριθμός τους να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και να ανέλθει σε 18-21 εκατ. τουρίστες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024