Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη διερεύνηση καταγγελίας για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σταματά η Ε.Ε.

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Απρίλιος 2006, 00:00

Να μην δώσει συνέχεια στις καταγγελίες για πιθανές επιπτώσεις, σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές, των έργων που εκτελούνται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης,<...>

ανακοίνωσε ότι αποφάσισε χτες, Πέμπτη 6 Απριλίου 2006, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τις έρευνες της Επιτροπής προέκυψε ότι, συνολικά, τα έργα δεν θα βλάψουν τις φυσικές περιοχές, δεδομένου ότι οι γερμανικές αρχές έχουν λάβει μέτρα με σκοπό να αντισταθμιστούν οι απώλειες φυσικών περιοχών εξαιτίας των έργων.

Τα έργα αυτά αφορούν στην κατασκευή νέου διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης και δύο υποστέγων συντήρησης αεροσκαφών, καθώς και τη μετεγκατάσταση ενός υποσταθμού μετασχηματισμού. Η Επιτροπή έλαβε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα έργα θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε υφιστάμενες ή προτεινόμενες προστατευόμενες περιοχές που καλύπτονται από τα δύο βασικά νομοθετήματα της Ε.Ε. για την προστασία της φύσης: την οδηγία για τα ενδιαιτήματα (οικοτόπους) και την οδηγία για τα πτηνά.

Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος κ. Σταύρος Δήμας δήλωσε σχετικά τα εξής: “Είμαι ευχαριστημένος, διότι τα έργα στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης δεν θα βλάψουν, συνολικά, ενδιαιτήματα ή είδη. Στις εκπονηθείσες εκτιμήσεις μας περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων διαπιστώθηκε ότι δεν θα θιγούν ενδιαιτήματα ούτε είδη `προτεραιότητας`, δηλ. όσα διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Αξιολογήθηκαν οι εναλλακτικές χωροθετήσεις των έργων, αλλά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα ήσαν τουλάχιστον εξίσου σοβαρές. Η Επιτροπή αποδέχθηκε την άποψη των γερμανικών αρχών, κατά την οποία τα έργα υπαγορεύονται από λόγους υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος. Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στον χαρακτηρισμό κατάλληλων περιοχών προστασίας των πτηνών σε πολλά μέρη της Γερμανίας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top