Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Πολιτισμού

Σε ισχύ από αύριο το θερινό ωράριο λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Δώρα Σγάρτσου - 11 Απρίλιος 2006, 00:00

Νωρίτερα αρχίζει φέτος η εφαρμογή του διευρυμένου (θερινού) ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας, μετά από απόφαση του Υπουργού<...>

Πολιτισμού, κ. Γιώργου Βουλαγαράκη, καθώς η ισχύς του ξεκινά από αύριο, Τετάρτη 12 Απριλίου 2006 έως και τις 31 Οκτωβρίου, σε αντίθεση με πέρσι που η εφαρμογή του ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

“Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την έγκαιρη εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Οι χώροι του πολιτισμού πρέπει να είναι ανοιχτοί για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι δυνατόν. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, ώστε το θερινό ωράριο για το 2006 να ξεκινήσει νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές” τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται ότι στο θέμα διεύρυνσης του ωραρίου,

η πολιτική ηγεσία έλαβε υπόψη της:

  1. Την ανάγκη έγκαιρης εφαρμογής του ωραρίου, προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξημένη τουριστική κίνηση που αναμένεται τόσο κατά τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών (16.4.2006), όσο και του Πάσχα των Ορθοδόξων (23.4.2006).
  2. Την ικανοποίηση των αιτημάτων των φορέων του Τουρισμού, οι οποίοι σε συναντήσεις τους με την ηγεσία του Υπουργείου έθεσαν το θέμα του διευρυμένου ωραρίου.
  3. Την εξασφάλιση της προβολής και των λιγότερο γνωστών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, που πρόσφατα έχουν αναπλαστεί ή δημιουργηθεί (π.χ. αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας, Μουσείο Πύργου Μούρτζινων Μάνης).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top