Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΒαφτίστηκε το ταχύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Βαφτίστηκε το ταχύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Mέσα σε μια λαμπρή τελετή όπως αρμόζει στη μακρά παράδοση της Ελληνική Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η βάπτιση του νέου αποκτήματος της ελληνικής ναυτιλίας και της Royal Olympic Cruises (ROC), […]

Mέσα σε μια λαμπρή τελετή όπως αρμόζει στη μακρά παράδοση της Ελληνική Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η βάπτιση του νέου<...> αποκτήματος της ελληνικής ναυτιλίας και της Royal Olympic Cruises (ROC<.>), του Olympic Voyager.
Η τελετή βάπτισης του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου έγινε για πρώτη φορά με ανάδοxο τον Πρόεδρο της Eλληνικής Δημοκρατίας, κ. Kωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Στον καθιερωμένο αγιασμό θα xοροστάτησε ο Mητροπολίτης Πειραιώς κ. Kαλλίνικος, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, της Bουλής των Eλλήνων και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από Eλλάδα, Kύπρο και το εξωτερικό.
Το τελετουργικό της βάπτισης του Olympic Voyager περιελάμβανε το καθιερωμένο σπάσιμο της σαμπάνιας στην πλώρη του πλοίου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν κατά την στιγμή της βάπτισης από τις δεσποινίδες Μαρίσσα Λοίζου και Ελένη Ποταμιάνου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε το πλοίο να είναι ευλογημένο από το Θεό και να συναντά πάντα γαλήνιες θάλασσες. Μετά την αποκάλυψη του ονόματος του πλοίου, το οποίο σκεπαζόταν από μια ελληνική σημαία 14 μέτρων, υψώθηκε σε αυτό περήφανη η ελληνική σημαία, την ώρα που η μπάντα του Λιμενικού Σώματος έπαιζε τον εθνικό ύμνο.
Με μήκος 180 μέτρα και επτά καταστρώματα, το Olympic Voyager είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ναυπηγική. Στις πολυτελείς καμπίνες του μπορεί να φιλοξενήσει με πλήρεις ανέσεις 800 και πλέον επιβάτες, ενώ οι ευρύχωροι κοινόχρηστοι χώροι του εμβαδόν 30.000 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων πισίνα, σάουνα, spa, μπαρ κ.τ.λ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και αναπληρωτής πρόεδρος της Royal Olympic Cruises κ. Ανδρέας Ποταμιάνος ανέφερε ότι το Olympic Voyager αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των επιβατικών πλοίων κρουαζιέρων συνδυάζοντας την τεχνική τελειότητα μαζί με την άνεση, την αισθητική και την αρμονία του ελληνικού περιβάλλοντος.
Ο κ. Κώστας Λοΐζος, αναπληρωτής πρόεδρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας και πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών Louis, στην ομιλία του παραλλήλισε το νέο πλοίο με την Ελλάδα του νέου αιώνα, αναφέροντας πως ‘το Olympic Voyager θα φέρνει την ταυτότητα της νέας σύγχρονης και περήφανης Ελλάδας του 21ου αιώνα, της Ελλάδας που παρακολουθεί και προσαρμόζεται ταχύτατα στα παγκόσμια δεδομένα, της Ελλάδας που ηγείται στον περιβάλλοντα χώρο της, της Ελλάδας που όμως ποτέ δεν χάνει το ανθρώπινο και φιλόξενο πρόσωπο της.’

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024