Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Βαφτίστηκε το ταχύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Ιούνιος 2000, 00:00

Mέσα σε μια λαμπρή τελετή όπως αρμόζει στη μακρά παράδοση της Ελληνική Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η βάπτιση του νέου<...> αποκτήματος της ελληνικής ναυτιλίας και της Royal Olympic Cruises (ROC<.>

), του Olympic Voyager.
Η τελετή βάπτισης του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου έγινε για πρώτη φορά με ανάδοxο τον Πρόεδρο της Eλληνικής Δημοκρατίας, κ. Kωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Στον καθιερωμένο αγιασμό θα xοροστάτησε ο Mητροπολίτης Πειραιώς κ. Kαλλίνικος, ενώ  παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, της Bουλής των Eλλήνων και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από Eλλάδα, Kύπρο και το εξωτερικό.
Το τελετουργικό της βάπτισης του Olympic Voyager περιελάμβανε το καθιερωμένο σπάσιμο της σαμπάνιας στην πλώρη του πλοίου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν κατά την στιγμή της βάπτισης από τις δεσποινίδες Μαρίσσα Λοίζου και Ελένη Ποταμιάνου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε το πλοίο να είναι ευλογημένο από το Θεό και να συναντά πάντα γαλήνιες θάλασσες. Μετά την αποκάλυψη του ονόματος του πλοίου, το οποίο σκεπαζόταν από μια ελληνική σημαία 14 μέτρων, υψώθηκε σε αυτό περήφανη η ελληνική σημαία, την ώρα που η μπάντα του Λιμενικού Σώματος έπαιζε τον εθνικό ύμνο.
Με μήκος 180 μέτρα και επτά καταστρώματα, το Olympic Voyager είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ναυπηγική. Στις πολυτελείς καμπίνες του μπορεί να φιλοξενήσει με πλήρεις ανέσεις 800 και πλέον επιβάτες, ενώ οι ευρύχωροι κοινόχρηστοι χώροι του εμβαδόν 30.000 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων πισίνα, σάουνα, spa, μπαρ κ.τ.λ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και αναπληρωτής πρόεδρος της Royal Olympic Cruises κ. Ανδρέας Ποταμιάνος ανέφερε ότι το Olympic Voyager αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των επιβατικών πλοίων κρουαζιέρων συνδυάζοντας την τεχνική τελειότητα μαζί με την άνεση, την αισθητική και την αρμονία του ελληνικού περιβάλλοντος.
Ο κ. Κώστας Λοΐζος, αναπληρωτής πρόεδρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας και πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών Louis, στην ομιλία του παραλλήλισε το νέο πλοίο με την Ελλάδα του νέου αιώνα, αναφέροντας πως ‘το Olympic Voyager θα φέρνει την ταυτότητα της νέας σύγχρονης και περήφανης Ελλάδας του 21ου αιώνα, της Ελλάδας που παρακολουθεί και προσαρμόζεται ταχύτατα στα παγκόσμια δεδομένα, της Ελλάδας που ηγείται στον περιβάλλοντα χώρο της, της Ελλάδας που όμως ποτέ δεν χάνει το ανθρώπινο και φιλόξενο πρόσωπο της.’

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top