Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέδριο στη Σύρο για τις νησιωτικές μεταφορές

Συνέδριο στη Σύρο για τις νησιωτικές μεταφορές

Συνέδριο με θέμα `Οι μεταφορές, γραμμή ζωής για τα νησιά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής για βιώσιμη λύση` διοργανώνουν η ΚΕΔΚΕ(Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος), η ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων και […]

Συνέδριο με θέμα `Οι μεταφορές, γραμμή ζωής για τα νησιά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής για βιώσιμη λύση` διοργανώνουν η ΚΕΔΚΕ<...>(Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος), η ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων και ο δήμος Ερμούπολης, με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις 14 και 15 Απριλίου 2006. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη Σύρου και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκτός των δημάρχων, οι συναρμόδιοι υπουργοί, βουλευτές και νομάρχες των νησιωτικών περιοχών, εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών και της ΠΝΟ.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση της Αυτοδιοίκησης προς την Πολιτεία για τον επανασχεδιασμό και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος μεταφορών στα νησιά. Πρόταση που, μεταξύ άλλων, εστιάζει:


  • Στην ανάγκη ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών με το συντονισμό, ενδεχομένως, και διαφορετικών μέσων.
  • Στην ανάγκη, ιδίως ενόψει της έγκρισης των κανονισμών των Διαρθρωτικών Ταμείων, ανάπτυξης νέων εθνικών πολιτικών που θα οδηγούν στο συντονισμό των δράσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα – η μελέτη καταρρίπτει τον μύθο, όπως αποδεικνύει, της `μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος` – ώστε η νησιωτικότητα να αναχθεί σε κριτήριο κατά το σχεδιασμό χρηματοδοτούμενων από την Κοινότητα προγραμμάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης.
  • Στην οργάνωση ενός ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων, με ισχυρή συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης με αποκλειστική αρμοδιότητα να οργανώνει, σχεδιάζει, προγραμματίζει, συντονίζει, εποπτεύει και ελέγχει τη διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, θαλάσσιων και αεροπορικών, στο νησιωτικό χώρο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024