Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος

Συνέδριο στη Σύρο για τις νησιωτικές μεταφορές

Δώρα Σγάρτσου - 14 Απρίλιος 2006, 00:00

Συνέδριο με θέμα `Οι μεταφορές, γραμμή ζωής για τα νησιά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής για βιώσιμη λύση` διοργανώνουν η ΚΕΔΚΕ<...>

(Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος), η ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων και ο δήμος Ερμούπολης, με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις 14 και 15 Απριλίου 2006. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη Σύρου και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκτός των δημάρχων, οι συναρμόδιοι υπουργοί, βουλευτές και νομάρχες των νησιωτικών περιοχών, εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών και της ΠΝΟ.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση της Αυτοδιοίκησης προς την Πολιτεία για τον επανασχεδιασμό και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος μεταφορών στα νησιά. Πρόταση που, μεταξύ άλλων, εστιάζει:

  • Στην ανάγκη ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών με το συντονισμό, ενδεχομένως, και διαφορετικών μέσων.
  • Στην ανάγκη, ιδίως ενόψει της έγκρισης των κανονισμών των Διαρθρωτικών Ταμείων, ανάπτυξης νέων εθνικών πολιτικών που θα οδηγούν στο συντονισμό των δράσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα - η μελέτη καταρρίπτει τον μύθο, όπως αποδεικνύει, της `μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος` - ώστε η νησιωτικότητα να αναχθεί σε κριτήριο κατά το σχεδιασμό χρηματοδοτούμενων από την Κοινότητα προγραμμάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης.
  • Στην οργάνωση ενός ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων, με ισχυρή συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης με αποκλειστική αρμοδιότητα να οργανώνει, σχεδιάζει, προγραμματίζει, συντονίζει, εποπτεύει και ελέγχει τη διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, θαλάσσιων και αεροπορικών, στο νησιωτικό χώρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top