Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣημαντικές ανακατατάξεις στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία

Σημαντικές ανακατατάξεις στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία

Αναστροφή του κλίματος στην ανάπτυξη των ξενοδοχειακών εταιριών παγκοσμίως, όσο αφορά στον αριθμό των προσφερόμενων δωματίων τους αποκαλύπτει έρευνα της εταιρίας MKG για το 2006, βασιζόμενη στην πορεία εξέλιξης 10 κορυφαίων παγκοσμίως ξενοδοχειακών συγκροτημάτων…

Αναστροφή του κλίματος στην ανάπτυξη των ξενοδοχειακών εταιριών παγκοσμίως, όσο αφορά στον αριθμό των προσφερόμενων δωματίων τους αποκαλύπτει έρευνα<...>της εταιρίας MKG για το 2006, βασιζόμενη στην πορεία εξέλιξης 10 κορυφαίων παγκοσμίως ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Συγκεκριμένα, ενώ τα 10 μεγαλύτερα συγκροτήματα εμφάνιζαν αύξηση της τάξης του 1,2% στη συνολική δυναμικότητα τους στις αρχές του 2005, η αύξηση αυτή έχει ανέλθει στο 6,9% στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς. Μάλιστα, από τα 10 τα 7 μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα αύξησαν τη δυναμικότητα τους κατά 10.000.

Το κορυφαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το InterContinental, εμφάνισε μια πιο μέτρια αύξηση (0,9%), γεγονός που οφείλεται και στον σκληρό ανταγωνισμό, που ξεκίνησαν οι ανταγωνιστές του, όσον αφορά στα μερίδια της αγοράς. Συγκεκριμένα, ορισμένα ξενοδοχεία, προκειμένου να αυξήσουν τη δυναμικότητα τους προχώρησαν σε συμπράξεις με ομοειδείς επιχειρήσεις. Η Cendant, για παράδειγμα, η δεύτερη κορυφαία εταιρία, ανέλαβε τη διαχείριση της επωνυμίας Wyndham, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των δωματίων της κατά 2,2%.

Ακόμα ένα συγκλονιστικό γεγονός της ξενοδοχειακής ιστορίας ήταν η αγορά του British Hilton International από την American Hilton Corp, έναντι 4,75 δισ. ευρώ. Έτσι τώρα, ολόκληρη η επωνυμία Hilton είναι υπό κοινή ιδιοκτησία. Εξαιτίας αυτής της αγοράς, η Hilton Corp ανέβηκε από την 6η στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την Accor (+2,6%) και την Marriott (+3,6%), που καταλαμβάνουν αντίστοιχα την τρίτη και τέταρτη θέση.

Η Choice, που αναπτύσσεται με το σύστημα franchise, εμφάνισε αύξηση της τάξης του 3,4% και κατέλαβε την 6η θέση. Εντωμεταξύ, η Best Western, μετά από μερικά χρόνια σταθερότητας κατάφερε και αύξησε τη δυναμικότητα της κατά 2,5%, ανεβαίνοντας στην 7η θέση. Στην 8η θέση είναι ακόμα ένα συγκρότημα που αύξησε τη δυναμικότητα του με τη μέθοδο της αγοράς είναι και το Starwood Hotels & Resorts, που εμφάνισε αύξηση της τάξης του 11,8%, αφότου ανέλαβε τη διαχείριση της επωνυμίας Le Meridien. Όπως η Cendant, έτσι και οι άλλες επωνυμίες της, εμφάνισαν μέτρια αύξηση. Η ανάπτυξη της Carlson Hospitality, που βρίσκεται στην 9η θέση, παρέμεινε σταθερή, καθώς η παγκόσμια δυναμικότητα της δεν υπέστη ουσιαστικές αλλαγές, παρά το γεγονός ότι η Rezidor, κυριότερη εταιρία franchise, δραστηριοποιείται ενεργά στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Μετά την απόκτηση και της AmeriSuites πέρσι, η Global Hyatt ενσωμάτωσε και άλλες επωνυμίες, όπως τις Summerfield Suites και Microtel Inns, κερδίζοντας έδαφος στην Carlson, αλλά παραμένοντας στην 10η θέση της κατάταξης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024