Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈρευνα στους τουρίστες της περιοχής Καλλιθέας Ρόδου

Έρευνα στους τουρίστες της περιοχής Καλλιθέας Ρόδου

Έρευνα μεταξύ των τουριστών, που επισκέπτονται την περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, θα πραγματοποιήσει η αστική εταιρία του Δήμου `Ρόδος Αειφορία`,στα πλαίσια του προγράμματος SUVOT – Αειφόρος & Εναλλακτικός Τουρισμός (Interreg […]

Έρευνα μεταξύ των τουριστών, που επισκέπτονται την περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, θα πραγματοποιήσει η αστική εταιρία του Δήμου `Ρόδος Αειφορία`,<...>στα πλαίσια του προγράμματος SUVOT – Αειφόρος & Εναλλακτικός Τουρισμός (Interreg IIIC), που υλοποιεί από τις αρχές του 2005 και ολοκληρώνεται στα τέλη του 2007.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, που συντονίζεται από το Σουηδικό Πανεπιστήμιο Mid Sweden University SHV, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου και θα ολοκληρωθεί με το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ στόχος της είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Δήμο.

Μέσα από ένα συνοπτικό ερωτηματολόγιο, όπως αναφέρεται στην τοπική εφημερίδα `Δημοκρατική`, ζητούνται οι απόψεις των τουριστών σχετικά με τις διακοπές τους, το επίπεδο ικανοποίησης και το βαθμό σπουδαιότητας των υπηρεσιών που έλαβαν κατά τη διάρκειά τους. Τέλος ζητείται από τους επισκέπτες να βαθμολογήσουν συνολικά την περιοχή και ειδικότερα την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα SUVOT έχει διπλό στόχο, από τη μια την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος βασίζεται στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, προτιμήσεις και αξίες του ταξιδιώτη όπως πολιτιστική κληρονομιά, φύση, τοπική κουζίνα, αθλητισμός, υγεία, δραστηριότητες αναψυχής, ενώ παράλληλα επιδιώκεται και η γενικότερη ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, έτσι ώστε να υιοθετηθεί ένα ανταγωνιστικό και βιώσιμο μοντέλο αειφόρου τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024