Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτη Ζάκυνθο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Στη Ζάκυνθο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Επίσκεψη στη Ζάκυνθο πραγματοποιεί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλη Πετραλιά σήμερα Μ. Τετάρτη για να ενημερωθεί από τους τοπικούς τουριστικούς φορείς για την πορεία των κρατήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική διέγερση που παρατηρείται στο νησί…

Επίσκεψη στη Ζάκυνθο πραγματοποιεί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλη Πετραλιά σήμερα Μ. Τετάρτη για να ενημερωθεί από τους τοπικούς<...>τουριστικούς φορείς για την πορεία των κρατήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική διέγερση που παρατηρείται στο νησί ενδεχομένως να λειτουργήσει ανασταλτικά στην ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από το Πάσχα και λίγες πάλι μέρες πριν από το “άνοιγμα” της θερινής τουριστικής περιόδου, στα τέλη Απριλίου. Ψυχολογικοί και μόνο λόγοι ενδεχομένως να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, οπότε απαιτείται εκ μέρους της πολιτείας η όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνη στάση περιορίζοντας το ενδεχόμενο ακυρώσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχει το στοιχείο ότι σύμφωνα με την κυρία υπουργό δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωση εκ μέρους των tour operator που “δουλεύουν” με το νησί της Ζακύνθου.

Παράλληλα σε επικοινωνία που είχε το TravelDailyNews με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου κ. Πανά Κωνσταντίνο σημείωσε: “Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ακυρώσεις για την περίοδο του Πάσχα καθώς πολλοί Έλληνες για ψυχολογικούς λόγους ανέβαλαν το ταξίδι τους στο νησί”. Και συνέχισε: “…ευτυχώς δεν έχει επηρεάσει καθόλου τις κρατήσεις για τη θερινή περίοδο. Εκείνο που φοβόμαστε περισσότερο είναι μήπως πάρει διαστάσεις το θέμα και με αυτό τον τρόπο χάσουμε μεγάλο αριθμό τουριστών”.

Στη συνάντηση με την κυρία υπουργό αποφασίστηκε να ζητήσουν:


  1. Αύξηση του κονδυλίου για την τουριστική προβολή του νησιού
  2. Ειδική μεταχείριση σε μικροεπιχειρηματίες
  3. Δωρεάν προβολή στα κρατικά ΜΜΕ
  4. Έκδοση ενός επιπλέον διαφημιστικού φυλλαδίου για το νησί

  5. Να ενταχθεί η Ζάκυνθος στο πρόγραμμα εργατικής εστίας
  6. Ανακατασκευή του αεροδρομίου

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024