Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Εποικοδομητική η συνεργασία με τοπικούς φορείς της Ζακύνθου

Πετραλιά: Εποικοδομητική η συνεργασία με τοπικούς φορείς της Ζακύνθου

“Η Ζάκυνθος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους και ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Συναντηθήκαμε με όλους τους φορείς του Τουρισμούκαι βάλαμε τις βάσεις για μια στενότερη συνεργασία εν όψει της […]

Η Ζάκυνθος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους και ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Συναντηθήκαμε με όλους τους φορείς του Τουρισμού<...>και βάλαμε τις βάσεις για μια στενότερη συνεργασία εν όψει της θερινής περιόδου. Η Ζάκυνθος θα είναι και φέτος στα διαφημιστικά σποτ που ετοιμάζει ο Ε.Ο.Τ. για τη διαφημιστική εκστρατεία, ενώ και η χρηματοδότηση για τη διαφήμιση της Ζακύνθου θα αυξηθεί για τη φετινή χρονιά. Με τους τοπικούς φορείς είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία. Τα αιτήματα που αφορούν στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης τα συζητήσαμε και θα προωθήσουμε λύσεις. Τα άλλα αιτήματα που ετέθησαν και αφορούν συναρμόδια υπουργεία θα τα μεταφέρω στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση” ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά τη προχτεσινή της συνάντηση της με εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Λαμπαδάριου.

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι τα αιτήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού και οι ειδικές δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν θα ιεραρχηθούν και θα περάσουν σε εφαρμογή πλήρως ενταγμένες στον γενικότερο στόχο της τουριστικής πολιτικής που εστιάζεται στο τρίπτυχο `ποιότητα, ανταγωνιστικότητα και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου`. Επίσης, επισήμανε ότι αποτελεί πολιτική βούληση να αντιμετωπισθούν όποιες δυσκολίες υπάρχουν, και να ενισχυθούν οι νέες μορφές τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη να γίνουν κινήσεις με τα τοπικά προϊόντα με πιστοποιήσεις, λέγοντας ότι αυτό είναι σημαντικό επειδή στις ειδικές μορφές τουρισμού που προωθούνται δίδεται έμφαση στη γαστρονομία.

Ο Νομάρχης Ζακύνθου, κ. Διονύσης Γάσπαρος, ο οποίος πρόσφερε στην υπουργό ένα αναμνηστικό δώρο από το νησί, δήλωσε ότι “η υπουργός γνωρίζει τα προβλήματα της Ζακύνθου. Έχει δώσει λύσεις αν και βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στο Υπουργείο. Είναι γνώστης και μεγάλος αγωνιστής”.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Κώστας Τσαγκαρόπουλος, δήλωσε: “Πιστεύω ότι η συνάντηση με την υπουργό ήταν ουσιαστική, εποικοδομητική και ιδιαίτερα περιεκτική. Έχουμε θετικά μηνύματα για αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος. Η Ζάκυνθος είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς και το νησί αποκτά μια δική του ταυτότητα”.

Κατά την παραμονή της στη Ζάκυνθο η κ. Πετραλιά επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, το Μουσείο της Μονής και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024