Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑπεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Γαλλία

Απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Γαλλία

Η χθεσινή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Γαλλία υποχρέωσε την ακύρωση του 90% των πτήσεων στη χώρα και οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες σε γειτονικές χώρες. Τα αεροδρόμια ήταν σχεδόν […]

Η χθεσινή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Γαλλία<.> υποχρέωσε την ακύρωση του<...> 90% των πτήσεων στη χώρα και οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες σε γειτονικές χώρες.
Τα αεροδρόμια ήταν σχεδόν άδεια, μιας και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτύρονταν για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις διαδικασίες της εναέριας κυκλοφορίας.
Η απεργία αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση των Ευρωπαίων υπουργών μεταφορών, που είχαν συνάντηση στο Λουξεμβούργο, να δημιουργήσουν μια ενιαία πανευρωπαϊκή πολιτική για τους αιθέρες, που θα οδηγούσε στην μείωση των καθυστερήσεων και στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών.
Οι Γάλλοι ελεγκτές ανακοίνωσαν ότι οι προθέσεις της Ε.Ε. είναι να δώσει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι σε κρατικούς οργανισμούς όπως γίνεται μέχρι σήμερα, και αυτό θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των πτήσεων και κατ' επέκταση των επιβατών.
Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες μετέφεραν με πούλμαν τους επιβάτες τους σε γειτονικές χώρες και πόλεις όπως στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.
Τα τρένα SNCF πρόσφεραν 5.000 θέσεις σε υπερταχείες στις γειτονικές πόλεις ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση.
Επίσης το 90% των πτήσεων από την Αγγλία προς τη Γαλλία, δηλαδή οι 37 από τις 42 καθημερινές πτήσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας και όλες οι πτήσεις που περνούσαν από γαλλικό εναέριο χώρο άλλαξαν δρομολόγιο και πέρασαν από διαφορετικές χώρες.
Από την Γερμανία μεταφέρονται καθημερινά περίπου 6.800 άτομα προς την Γαλλία και χθες κατάφεραν να μεταφερθούν μόνο 1.000 επιβάτες. Από την Ελβετία η αεροπορική σύνδεση σταμάτησε τελείως. Από την Ισπανία, η Iberia πραγματοποίησε μόνο δύο πτήσεις και ακύρωσε 26.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024