Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί4η Διεθνής Συνάντηση Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αμοργό

4η Διεθνής Συνάντηση Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αμοργό

Επικεντρωμένη σε θέματα του εναλλακτικού τουρισμού και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ήταν η θεματολογία του φετινού ΥΠΕΡΙΑ 2006, της 4ης Διεθνούς Συνάντησης Πολιτισμού και Τουρισμού που διεξάχθηκε στην Αιγιάλη […]

Επικεντρωμένη σε θέματα του εναλλακτικού τουρισμού και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ήταν η θεματολογία του φετινού ΥΠΕΡΙΑ 2006, της 4ης Διεθνούς Συνάντησης Πολιτισμού και Τουρισμού<...> που διεξάχθηκε στην Αιγιάλη της Αμοργού, στο ξενοδοχείο Αιγιαλίς. Η διοργάνωση του συνεδρίου έγινε από το Αιγιαλίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων.

Από τις 27 – 30 Απριλίου, ένα πλήθος διακεκριμένων ομιλητών ανέπτυξε θέματα όπως τα θρησκευτικά μνημεία της Αμοργού, τα μονοπάτια της και τη συντήρησή τους, προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού, την αειφόρο ανάπτυξη στο Αιγαίο καθώς επίσης θέματα γαστρονομίας και γευσιγνωσίας, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους του διεθνούς και ελληνικού τύπου και Μ.Μ.Ε., τοπικούς παράγοντες και ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Το συνέδριο πλαισιώθηκε από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, επίδειξη Αμοργιανής κουζίνας, γιορτή παστελιού, παραδοσιακές βραδιές με ζωντανή Αμοργιανή μουσική και ξεναγήσεις σε όλη την Αμοργό.

Η κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θολαρίων στα πλαίσια των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αναφέρθηκε και στο ολοκαίνουριο κτίριο του ξενοδοχείου που θα προσφέρει υπηρεσίες Spa και θαλασσοθεραπείας που προβλέπεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο του 2006.

Για πρώτη φορά έγινε επιστημονική παρουσίαση των Θρησκευτικών Μνημείων της Αμοργού από τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πατέρα Θωμά Συνοδινό, από τον 2ο αίωνα Μ.Χ. έως και σήμερα.

Ο κ. Μάρκος Βενιός, ο “ζωγράφος του Αιγαίου”, πρότεινε την δημιουργία ενός οικομουσείου στην Αμοργό, παρουσιάζοντας ως μοντέλο το οικομουσείο το οποίο ο ίδιος δημιούργησε πρόσφατα στην γενέτειρα πατρίδα του, την Φολέγανδρο.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες των κυρίων Ingo Fischer και Βαγγέλη Βασσάλου, που αφορούσαν εναλλακτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός, η αρωματοθεραπεία, η ηχοθεραπεία, οι ειδικές διατροφές και η ayuverda, η επιστήμη της υγιεινής διαβίωσης και μακροζωίας σε συνδυασμό με την πνευματική εξέλιξη και επιτυχία.

Μεγάλο μέρος του συνεδρίου αφιερώθηκε στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό, με παρουσιάσεις του πιλοτικού προγράμματος Interreg III B Medocc Μεσογειακή Ταυτότητα από την Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων καθώς και την “Αριάδνη Α.Ε.”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024