Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκαινιάστηκε το Sea Diamond το νέο κρουαζιερόπλοιο της Louis Hellenic Cruises

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Μάιος 2006, 00:00

H Louis Hellenic Cruises εγκαινίασε την Παρασκευή στον Πειραιά, το νέο κρουαζιερόπλοιο του στόλου της Sea Diamond, παρουσία<...>

σημαντικών εκπροσώπων της ναυτιλίας και του ευρύτερου τουριστικού κόσμου της χώρας. Το υπό ελληνική σημαία Sea Diamond θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2006 από τον Πειραιά, 3ήμερες και 4 ήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Τουριστικής  Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Περικλής Παναγόπουλος.

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, συνεχάρη την Louis Hellenic Cruises και τον Πρόεδρό της κ. Κωστάκη Λοϊζου για την προσπάθεια που καταβάλουν για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα και ευχήθηκε “καλή επιτυχία στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Ελλάδα σε διεθνές κέντρο παγκόσμιου τουρισμού”, τονίζοντας ότι “ο θαλάσσιος τουρισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική μας”.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε αναφορά στην ουσιαστική συμβολή της Louis Hellenic Cruises στην αναγέννηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και επισήμανε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες δίνουν σημαντική ώθηση “στην ανάπτυξη ναυτιλίας και του τουρισμού, που αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας”.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Louis κ. Κωστάκης Λοϊζου τόνισε “Όραμα μας είναι να συνδέσουμε την ανάπτυξη της εταιρείας μας με την αναζωογόνηση και την ενδυνάμωση της Ελληνικής κρουαζιέρας, με την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και της Εθνικής οικονομίας. Με το Sea Diamond κάνουμε άλλο ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Τηρήσαμε την υπόσχεση μας και δημιουργήσαμε ένα κόσμημα για την ελληνική κρουαζιέρα. Στο Sea Diamond κυματίζει η ελληνική σημαία γιατί η σημαία αυτή εκφράζει ένα ξεκάθαρο όραμα τη σύνδεση της ανάπτυξης της εταιρίας μας με την αναζωογόνηση της ελληνικής κρουαζιέρας. Μέσω καινοτόμων μορφών συνεργασίας υποστηρίζουμε τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, πραγματοποιούμε τις επισκευές μας σε ελληνικά ναυπηγεία, και ανεφοδιάζουμε τα πλοία μας από ελληνικές επιχειρήσεις”.

Το νέο απόκτημα της Louis Hellenic Cruises κατασκευάστηκε το 1986 στη Φινλανδία και έφερε το όνομα Birka Princess ανακαινίστηκε πλήρως το 1999, με δαπάνες που έφτασαν τα 26 εκατ. Ευρώ. Το Sea Diamond αγοράστηκε από την Louis Hellenic Cruises έναντι του ποσού των 35 εκατ. δολαρίων και υποβλήθηκε σε νέες εργασίες ανακαίνισης, ύψους 10 εκατ. Δολαρίων.

Το Sea Diamond έχει χωρητικότητα 22.412 τόνων και μπορεί να μεταφέρει 1.250 επιβάτες σε 570 καμπίνες, που διακρίνονται για την αισθητική και τη λειτουργικότητα τους. Διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον πλεύσης.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Louis Hellenic Cruises μαζί με τα ήδη γνωστά Perla και Emerald που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, αποτελούν μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης της εταιρείας για την ουσιαστική αναβάθμιση της ελληνικής κρουαζιέρας και την ανάδειξη της σε σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top