Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Ένταξη Μετεώρων στα προγράμματα ενίσχυσης θρησκευτικού τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Μάιος 2006, 00:00

Την ένταξη των Μετεώρων στα πιλοτικά προγράμματα για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού ανακοίνωσε η υπουργός τουρισμού κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Μετέωρα...

Την ένταξη των Μετεώρων στα πιλοτικά προγράμματα για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού<...>

ανακοίνωσε η υπουργός τουρισμού κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Μετέωρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ. Επίσης ανακοινώθηκε η σύσταση και λειτουργία γραφείου τουρισμού στα Τρίκαλα με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Κατά την σύντομή παραμονής της στο νομό η κυρία Πετραλιά ξεναγήθηκε στην μονή Μεγάλου Μετεώρου στα Μετέωρα, από τον καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Αναστασίου. Σε δηλώσεις της χαρακτήρισε τα Μετέωρα σημαντικό μνημείο της ορθοδοξίας και παγκόσμιο φαινόμενο πολιτιστικής κληρονομιάς “που οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε” και υπογράμμισε ότι έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης το νομοθετικό πλαίσιο για τις νέες μορφές τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Η υπουργός ζήτησε την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας αλλά και της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξει το τουριστικό της προϊόν, που είναι η βαριά της βιομηχανία”.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν εκτιμήσεις για τα επίπεδα που θα κυμανθεί η τουριστική κίνηση φέτος η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά “γεγονός που δημιουργεί σε όλους μας μεγαλύτερες υποχρεώσεις” ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι τα Μετέωρα τέθηκαν εκτός του προγράμματος επιχορηγήσεων, διευκρίνισε ότι επρόκειτο για απόφαση της κυβέρνησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2003 και κατέληξε τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, τα Μετέωρα θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό και ευαισθησία.

Σε ομιλία που παρέθεσε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου χαρακτήρισε το επιμελητήριο “ατμομηχανή ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και εργαλείο στήριξης των επιχειρήσεων του Νομού” και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιχμή της προσπάθειας για μία οικονομία ανάπτυξης και ευημερίας για όλους μας”. “Είναι γνωστή σε όλους μας η σημασία και η προτεραιότητα που αποδίδει προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας” τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η τουριστική ανάπτυξη θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας.

Καταλήγοντας η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι ξεκάθαρες προτεραιότητες για το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αποτελούν “η σταθερή τουριστική στρατηγική, η προώθηση της ζήτησης και η ενίσχυση της προσφοράς”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top