Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη φορέων για την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών

Σύσκεψη φορέων για την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών

Σύσκεψη φορέων με σκοπό την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην περιοχή, κατόπιν πρωτοβουλίας της Νομαρχίας Λάρισας,με απώτερο στόχο να αναβαθμιστεί η εικόνα της Κοιλάδας και να […]

Σύσκεψη φορέων με σκοπό την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην περιοχή, κατόπιν πρωτοβουλίας της Νομαρχίας Λάρισας,<...>με απώτερο στόχο να αναβαθμιστεί η εικόνα της Κοιλάδας και να καταστεί πόλος έλξης τουριστών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Αφορμή για την πραγματοποίηση της σύσκεψης αποτέλεσε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της Υπηρεσίας Υγιεινής, που σε επιτόπια αυτοψία διαπίστωσε σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής στο χώρο.

Οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας προσπαθούν να βρουν άκρη με το περίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατεί στην περιοχή, την αρμοδιότητα της οποίας έχουν αρκετοί φορείς (η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Ταμείο εθνικής οδοποιίας, η ΔΕΚΕ, η Μητρόπολη Λάρισας αλλά και οι κοινότητες Αμπελακίων και Ραψάνης), προκείμενου να μπει τάξη στην Κοιλάδα.

Η Νομαρχία Λάρισας έχει κάθε έννομο συμφέρον να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διευθετηθεί η άναρχη εικόνα που επικρατεί πέριξ της Αγ. Παρασκευής – με αυθαίρετες κατασκευές εντός της ζώνης πλημμύρων – όπου επιπλέον έχουν διαπιστωθεί: Σοβαρότατο πρόβλημα υγιεινής στην υπόγεια διάβαση, αλλά και γενικευμένη ρύπανση του χώρου από απορρίμματα, αποχετευτικό πρόβλημα και ανεξέλεγκτη διάθεση τροφίμων από περιστασιακούς μικροπωλητές (κατασχέθηκαν μάλιστα και ληγμένα προϊόντα), καθώς και πληθώρα άλλων παραβάσεων.

Πρόθεση της Νομαρχίας είναι στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί με τους συναρμόδιους φορείς να βρεθούν τρόποι για την οριστική επίλυση του ζητήματος, ώστε οι παρεμβάσεις πoυ θα γίνουν στον χώρο να είναι μόνιμες, να ελέγχεται και να συντηρείται.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024