Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κυρίαρχος και στη γαλλική αγορά ο C&N

Κωνσταντίνος Δούκας - 03 Ιούλιος 2000, 00:00

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Γερμανίας C&N<.> απέκτησε από την περασμένη Παρασκευή τον Γάλλο ανταγωνιστή του<...>

Havas Voyages κάνοντας τον έτσι τον κυρίαρχο στην γαλλική αγορά.
Η κίνηση αυτή που αναμενόταν εδώ και καιρό θα δώσει στον C&N ένα 20% μερίδιο της γαλλικής αγοράς μετά από την αποτυχία του μπει στην αγγλική αγορά μιας και η κίνηση του για απόκτηση του Thomson Travel Group ανατράπηκε τον περασμένο μήνα από την Preussag.
Ο C&N δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής που συμφωνήθηκαν με την American Express, τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του Havas Voyages αλλά ανέφερε ότι οι πωλήσεις του γαλλικού Τ.Ο. έφτασαν τα 885,3 εκατομμύρια δολάρια το 1999.
Ο C&N που αποτελείται κατά 50% από τον Karstadt και κατά 50% από την Lufthansa είχε προσεγγίσει τον Airtours και τον Thomas Cook ως εναλλακτική λύση για τον Thomson που τελικά απέκτησε η Preussag. Πάντως πηγές προσκείμενες στις εταιρίες μειώνουν τις πιθανότητες μιας επικείμενης συμφωνίας γι αυτή την εβδομάδα.
Οι αναλυτές εξέφρασαν την απογοήτευση τους την περασμένη εβδομάδα όταν ο Karstadt είπε ότι οι πωλήσεις του C&N στους πρώτους πέντε μήνες του 2000 αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, μόλις 4%, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για ανάκαμψη μετά από την κακή περίοδο της αλλαγής της χιλιετίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top