Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΑντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Κιέβου στο Alpine Center

Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Κιέβου στο Alpine Center

Το Alpine Center, την Ελβετική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ελλάδα, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του οικονομικού τμήματος του Κρατικού Πανεπιστημίουτου Κιέβου της Ουκρανίας στις 17-19 Απριλίου 2006, με στόχο να αναπτυχθεί συνεργασία […]

Το Alpine Center, την Ελβετική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ελλάδα, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του οικονομικού τμήματος του Κρατικού Πανεπιστημίου<...>του Κιέβου της Ουκρανίας στις 17-19 Απριλίου 2006, με στόχο να αναπτυχθεί συνεργασία στον τομέα των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προγραμμάτων μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών.

Μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Διευθυντής Dr Anatoliy Mazaraki, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων κ. Valerii Sai και ο ακαδημαϊκός Διευθυντής του τμήματος εστιατορίων, ξενοδοχείων και τουρισμού Dr Mykhailo Peresichnyi.

Με την παρουσία του Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Valeri Tsybukh υπεγράφη “Letter of Intent”, που πιστοποίησε την πρόθεση των δύο οργανισμών για συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα, ενθάρρυνε αυτή τη κίνηση και ευχήθηκε για παραγωγική και μακρόβια συνεργασία.

Ο Dr Anatoliy Mazaraki ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι αυτή τη περίοδο 250 σπουδαστές στο πανεπιστήμιό της Ουκρανίας έχουν εγγραφεί να παρακολουθήσουν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και επίσης πάνω από 20 σπουδαστές θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ξενοδοχεία της Κρήτης.

Η κα Sybil Hofmann, πρόεδρος του Alpine Center, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την υποδοχή περισσότερων σπουδαστών από την Ουκρανία δεδομένου ότι οι Ουκρανοί σπουδαστές που έχουν φοιτήσει στο Alpine Center μέχρι τώρα, είναι υψηλά ακαδημαϊκά καταρτισμένοι, φιλόδοξοι, πολύ κοινωνικοί και κοντά στον ελληνικό πολιτισμό. Ο ακαδημαϊκός Διευθυντής του Alpine, Dr Michael Lefever, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια πρωτοβουλία είναι σύμφωνη με την αποστολή και τις προτεραιότητες και των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών αφού προάγει την συνεργασία και την ακαδημαϊκή μελέτη σε διεθνές επίπεδο.

Το Alpine Center, που λειτουργεί ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών από το 1987, προσφέρει στους έλληνες και ξένους φοιτητές του την δυνατότητα να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Το χαρακτηριστικό του Alpine Center είναι ότι οι σπουδές που προσφέρει βασίζονται στην ελβετική φόρμουλα εκπαίδευσης, γι αυτό και οι φοιτητές σπουδάζουν σε ένα πραγματικό περιβάλλον ξενοδοχειακής μονάδας.

Το Alpine Center εκπαιδεύει τους μελλοντικούς διευθυντές ξενοδοχείων, εστιατορίων και γενικότερα όλων των τμημάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό και θα επανδρώσουν όχι μόνο θέσεις στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη άλλωστε του τουρισμού, αλλά και των υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτόν έμμεσα, είναι τόσο μεγάλη που η ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024