Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανάπτυξη μέσω σιδηροδρομικής σύνδεσης

Δημήτρης Σταθόπουλος - 16 Μάιος 2006, 00:00

Βασική προϋπόθεση ανάπτυξης της δυτικής ακτής της χώρας αποτελεί η κατασκευή του Δυτικού Σιδηροδρομικού Aξονα, με την λειτουργία του οποίου<...>

θα επιτευχθεί η σιδηροδρομική σύνδεση αστικών κέντρων της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας με τις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας, ανατολικής και νότιας Ελλάδας.  Σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα τονίστηκε η σημασία του έργου, καθώς όπως επεσήμαναν οι ομιλητές αφορά άμεσα 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε συνδυασμό με τον άξονα Ιωάννινα - Καλαμπάκα - Θεσσαλονίκη οδηγεί την περιοχή, σε σιδηροδρομική σύνδεση με Βαλκάνια - Κωνσταντινούπολη - Κεντρική Ευρώπη. Συμπερασματικά, ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Aξονας στα πλαίσια των Διευρωπαϊκών Δικτύων αποτελεί πράγματι μοχλό ισορροπίας και ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδος και καθιερώνει την περιοχή ως ένα κύριο διαμετακομιστικό κέντρο της χώρας.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Kωνσταντίνος Γιαννακός υπογράμμισε, ότι ο δυτικός σιδηροδρομικός άξονας έχει ενταχθεί από το 2003 στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα και ανέφερε ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΣΕ έχει επαναπροκηρύξει τις μελέτες της πρώτης φάσης της “σιδηροδρομικής Εγνατίας” και στο μέλλον θα προκηρυχθούν οι μελέτες του Ιονίου σιδηροδρομικού άξονα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top