Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΆλλη μία κερδοφόρα χρονιά για τη Singapore Airlines

Άλλη μία κερδοφόρα χρονιά για τη Singapore Airlines

Για ακόμη μία φορά, διανύοντας μία παραγωγική περίοδο με καλές οικονομικές αποδόσεις ο Όμιλος της Singapore Airlines (SIA Group) κατά το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2000, είχε […]

Για ακόμη μία φορά, διανύοντας μία παραγωγική περίοδο με καλές οικονομικές αποδόσεις ο Όμιλος της Singapore Airlines<.> (SIA<.> Group) κατά το οικονομικό έτος<...> που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2000, είχε κέρδη προ φόρων 1,164 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,6% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.
Το λειτουργικό κόστος για τον Όμιλο ήταν 33,4% υψηλότερο, φτάνοντας τα 1,14% δισ.
Αποκαλύπτοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της αεροπορικής εταιρίας σε 1600 υπαλλήλους στη διάρκεια της 52ης Σύσκεψης του Ομίλου ο Deputy Chairman and CEO Dr. Cheong Choong Kong, δήλωσε ότι η SIA κάνοντας άλμα κατά 86% παρουσίασε κέρδη (προ φόρων), 1,64 δισ. από 882,3 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης που είχε την περίοδο 1998-99.
Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 1,27 δισ., δηλ. 55,7% περισσότερο από το προηγούμενο έτος.
Το λειτουργικό κόστος της αεροπορικής εταιρίας έφτασε στα 817,4 εκ. από 548,8 εκατομμύρια που ήταν την περίοδο 1998-99, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 48,9%.
Ο κ. Cheong υπογράμμισε κάποια θετικά σημεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, στα αποτελέσματα, όπως μείωση του αποθεματικού κεφαλαίου, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του συντελεστή απόδοσης του μετοχικού κεφαλαίου και των κερδών ανά μετοχή. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των υψηλών κερδών, από το μερίδιο εξαγοράς του 49% της Virgin Atlantic.
Ο κ. Cheong -σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα του, ώστε να ακουστεί και στα γραφεία της SIA στη Σιγκαπούρη- συνεχάρη όλο το προσωπικό για τις υπηρεσίες που πρόσφερε. "Όλοι και σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, από κάθε μονάδα του Ομίλου, έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο και τον έπαιξαν με τον καλύτερο τρόπο", δήλωσε ο κ. Cheong, τονίζοντας ότι "ενώ διασκεδάζουμε δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε γιατί οι ανταγωνιστές βρίσκονται στην πόρτα μας προσφέροντας καθίσματα-κρεβάτια στη business class, στις καμπίνες πρόσβαση σε Ιnternet, TV κ.λπ. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, όπως πάντα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να γίνει πολύ δουλειά. Αυτό είναι το πνεύμα της SIA και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τους άλλους".
"Τα κέρδη των 1,16 δισ. δεν είναι ευκαταφρόνητα", είπε "αλλά οι επενδυτές και οι μέτοχοι θα πουν ότι δεν είναι αρκετά για το μέγεθος του κεφαλαίου το οποίο η εταιρία κατέχει. Επειδή η απόδοση του κεφαλαίου μας είναι ακόμη μικρή σε σχέση με το κόστος του κεφαλαίου, παρ' όλη τη σημαντική βελτίωση των κερδών, η οικονομική προστιθέμενη αξία είναι αρνητική. Στόχος μας είναι να γίνει θετική. Ένας τρόπος είναι π.χ. να βελτιώσουμε τη λειτουργική μας απόδοση, μέσα από την αύξηση του συντελεστή φόρτωσης, υψηλότερων αποδόσεων και καλύτερων αποδόσεων.
Ένας άλλος είναι να διαχειριστούμε το κεφάλαιο πιο έξυπνα, πράγμα που έχουμε πράξει και θα συνεχίσουμε να πράττουμε, μειώνοντας τα μετρητά μας. Διαθέσαμε πάνω από 1 δισ. δολάρια σε μετρητά για την εξαγορά των μετοχών μας και μετατρέψαμε ή θα μετατρέψουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσό σε επενδύσεις στην Virgin Atlantic και στη New Zealand. Πετύχαμε να μειώσουμε σημαντικά την οικονομική προστιθέμενη αξία αλλά δεν θα ικανοποιηθούμε αν αυτό δεν γίνει θετικό".

Στη παρουσίασή του ο Cheong υπογράμμισε ότι η αποδοτικότητα της αεροπορικής εταιρίας στηρίχθηκε σε ειδικά μερίσματα τα οποία ανέρχονταν σε 371 εκατομμύρια από την SATS και την SIAEC ως μέρος της αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου πριν την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο.
Το πλεόνασμα της τάξεως των 168,9 εκατομμυρίων προέρχεται από τη διάθεση όλης της επένδυσης στη Delta Air Lines στη Swissair και στην Equant NV συμμετοχικής εταιρίας της SITA.
Η πρόβλεψη για τους φόρους (λογιστικά) αυξήθηκε από 68,6 εκ το 1998-99 σε 374,4 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης το 1999-2000.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024