Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατασκευή λιμενικής εγκατάστασης για κρουαζιερόπλοια στην Κεφαλονιά

Κατασκευή λιμενικής εγκατάστασης για κρουαζιερόπλοια στην Κεφαλονιά

Στην κατασκευή λιμενικής εγκατάστασης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα του Αργοστολίου πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Nήσωνμετά και την απόφαση ένταξης στο ΠΕΠ Ιονίων νήσων. Ειδικότερα το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού […]

Στην κατασκευή λιμενικής εγκατάστασης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα του Αργοστολίου πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Nήσων<...>μετά και την απόφαση ένταξης στο ΠΕΠ Ιονίων νήσων. Ειδικότερα το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ και πρόκειται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το λιμάνι του Αργοστολίου και να συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και κατ` επέκταση της Κεφαλονιάς. Στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις θα καταστεί δυνατή η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων που μεταφέρουν τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου η διακίνηση των οποίων προδιαγράφει και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή μίας κεντρικής και δύο πλευρικών νησίδων παραβολής επί πασάλων για τον ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων, δύο μεταλλικών πεζογεφυρών για σύνδεση των νησίδων καθώς και διάδρομο προσπέλασης. Η κεντρική νησίδα παραβολής έχει σχήμα Τ με μήκος 66,9 μ. και πλάτος 14 μ. στο κεντρικό τμήμα ενώ οι πλευρικές νησίδες έχουν μήκος 16,8 μ. κι πλάτος 14μ. Παράλληλα θα κατασκευαστούν κρηπιδώματα, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και δίκτυα, φανοί ναυσιπλοΐας καθώς και κτίριο για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των επιβαινόντων.

Μετά τη δημοπράτηση του έργου, αναμένεται να αναδειχθεί ανάδοχος το προσεχές φθινόπωρο, με έναρξη των εργασιών οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2008. Το έργο αποτελεί σημαντικότατη παρέμβαση για το Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης και αναμένεται να δώσει νέα πνοή στη ζωή του τόπου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024