Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Καλύμνου

Δώρα Σγάρτσου - 25 Μάιος 2006, 00:00

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Καλύμνου το φετινό καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις 21-27 Αυγούστου,<...>

στα πλαίσια ανάδειξης, αξιοποίησης και προβολής της καταδυτικής της κληρονομιάς, βασιζόμενη στις γνώσεις και την εμπειρία των Καλύμνιων Σφουγγαράδων, αλλά και την αθλητική τεχνική που έχει αναπτύξει ο Καλύμνιος ιατρός Καταδυτικής-Υπερβαρικής ιατρικής κ. Νικόλας Τρικοίλης.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος της κατάδυσης με Σκανταλόπετρα, που έφτασε σε μέγιστα επίπεδα τελειότητας, σταμάτησε να χρησιμοποιείται από την δεκαετία του 1960 περίπου, λόγω της ανάπτυξης του καταδυτικού εξοπλισμού και της μείωσης των σπογγαλιευτικών πεδίων.

Οι πρώτοι Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα θα είναι αφιερωμένοι στον Σκεύο Ζερβό, καθηγητή Ιατρικής και αγωνιστή για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, πατέρα των μεταμοσχεύσεων και της τηλεϊατρικής που είχε περιγράψει και την `Νόσο των γυμνών Σπογγαλιέων`.

Επίσης, στα πλαίσια των αγώνων θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα `Καταδυτικός Τουρισμός - ο νέος Νόμος για τις Καταδύσεις - Καταδυτικά Πάρκα`.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top