Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕπιστολή διαμαρτυρίας στο BBC για άρθρο σχετικό με την ασφάλεια πτήσεων στο Αιγαίο

Επιστολή διαμαρτυρίας στο BBC για άρθρο σχετικό με την ασφάλεια πτήσεων στο Αιγαίο

Την έντονη διαμαρτυρία του στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC για πρόσφατο άρθρο του, που αμφισβητούσε την ασφάλεια πτήσεων πάνω από το Αιγαίο,και συνεπώς και την ασφάλεια τουριστών που επισκέπτονται τη […]

Την έντονη διαμαρτυρία του στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC για πρόσφατο άρθρο του, που αμφισβητούσε την ασφάλεια πτήσεων πάνω από το Αιγαίο,<...>και συνεπώς και την ασφάλεια τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας και ειδικότερα τα νησιά, λόγω πιθανής σύγκρουσης πολιτικού και μαχητικού αεροσκάφους, εξέφρασε με επιστολή του ο π. Γ. Γ. Δημόσιας Διοίκησης και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις τελευταίες εκλογές, κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Ο βουλευτής, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Δημοκρατική`, αφού μελέτησε το άρθρο του πρακτορείου και ήρθε σε επαφή με στέλεχος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων του Υπουργείου Μεταφορών, που αποτελεί το μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο όργανο της Πολιτείας για να εκφράζει επίσημη άποψη σε σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων και αφού συνομίλησε με υψηλά στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας για να διαπιστώσει τις πηγές στις οποίες αναφέρεται το άρθρο του BBC, ήρθε σε επαφή με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ειδήσεων του BBC στο Λονδίνο, ο οποίος του ζήτησε να αποστείλει επιστολή με τα σχόλιά του για το θέμα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Κύριοι, Αισθάνθηκα σοκαρισμένος από το πρόσφατο άρθρο σας σχετικά με τη σύγκρουση του ελληνικού και του τουρκικού μαχητικού και τον κίνδυνο τον οποίο τα πολιτικά αεροπλάνα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν στο Αιγαίο.

Τα επιχειρήματα που στηρίζουν τον επιθετικό σας τίτλο ο οποίος αναφέρει ότι “οι παραθεριστές που πετούν στα νησιά του Αιγαίου τίθενται σε κίνδυνο” ήταν απλώς μία φράση κάποιου Δημήτρη Παπαδημητρίου (Επιτροπή Ελέγχου Συγκρούσεων), την οποία αντιγράφει και αναφέρει ότι “είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι τη στιγμή που ένα μαχητικό θα συγκρουστεί με ένα πολιτικό αεροσκάφος” όπως επίσης και κάποιος πιλότος ο οποίος δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και τι είπε και αναφέρεται ως πηγή.

Ο σεβασμός μου στο BBC με κάνει να πιστεύω ότι η πρώτη πηγή με την οποία θα έπρεπε να έλθετε σε επαφή ήταν η “Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων”, η οποία είναι η μόνη επίσημη αρχή στην Ελλάδα που είναι σε θέση να έχει και να εκφράζει απόψεις σε θέματα συγκρούσεως αεροσκαφών και πιθανούς κινδύνους. Εάν το είχατε κάνει, η απάντηση που θα λαμβάνατε θα ήταν “ΟΧΙ”. “Δεν υπάρχει κίνδυνος για πολιτικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, και σε καμία περίπτωση κίνδυνος μεγαλύτερος από εκείνον που διατρέχουν τα πολιτικά αεροσκάφη σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της υφηλίου”. Κι αυτό, διότι οι περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα οι ασκήσεις των μαχητικών αεροσκαφών είναι προκαθορισμένες και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνει στα πολιτικά αεροσκάφη οδηγίες ως προς την πορεία πτήσης τους.

Ακόμη και σε περίπτωση που ένα μαχητικό παραβιάσει την περιοχή του και εξέλθει του χώρου των ασκήσεων, η Πολιτική Αεροπορία δίνει και πάλι οδηγίες στα πολιτικά αεροπλάνα ώστε να είναι 100% ασφαλή. Κι αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο Αιγαίο.

Παρακαλώ να κάνετε την έρευνά σας και να αποκαταστήσετε τον τίτλο διότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους τουρίστες που πετούν στα νησιά του Αιγαίου, γεγονός το οποίο και ο ίδιος μπορώ να επιβεβαιώσω αφού ταξιδεύω στο Αιγαίο με αεροπλάνο 50 και πλέον φορές κάθε χρόνο”.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση του κ. Νικητιάδη με τον ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα, κ. Μάλκολμ Μπράνταντ, ο οποίος υποστήριξε ότι στόχος του δεν ήταν να δοθεί έμφαση στο θέμα του τουρισμού, αλλά να πιέσει η Ε.Ε. την Τουρκία στο θέμα των παραβιάσεων του εναέριου χώρου. Ο κ. Νικητιάδης βεβαίως δε, δέχτηκε τις εξηγήσεις και επέμενε ότι ο τίτλος του άρθρου ήταν τελείως αποπροσανατολιστικός και θα έπρεπε να υπάρξει επανόρθωση. Τις επόμενες μέρες το πρακτορείο έκλεισε το θέμα από πλευράς τουρισμού και συνέχισε να το εξετάζει από πολιτική σκοπιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024